Cătălin Chelu, Dan Fătuloiu, Antonie Solomon şi Cornel Penescu, în vizorul emisiunii „Dosarele DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisiunea „Dosarele DNA“ prezintă, marţi, de la ora 20:30, la Prima TV şi pe adevarul.ro, analiza completă a dosarelor de mită în care au fost condamnaţi Cătălin Chelu, omul de afaceri decedat săptămâna trecută în Amman, Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, şi Cornel Penescu.

În a patra ediţie a emisiunii „Dosarele DNA“, Marius Saizu prezintă, chiar din interiorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), două cazuri celebre de mită, în care au fost condamnaţi oamenii de afaceri Cătălin Chelu şi Cornel Penescu şi un fost primar, Antonie Solomon.

Procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, va oferi toate detaliile despre ancheta care a dus la condamnarea la trei ani cu executare a fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon. Acesta a primit mită în valoare de 50.000 euro de la omul de afaceri Cornel Penescu. În schimbul banilor, Solomon a emis autorizaţii de construire şi a prelungit traseul transportului în comun din Craiova până la locul în care Penescu urma să construiască un centru comercial. „Penescu era un client mai vechi de-al nostru“, a declarat Călin Nistor, care povesteşte şi despre dovezile găsite de procurori în urma percheziţiilor efectuate acasă la cei doi inculpaţi.

Al doilea caz analizat este cel în care Cătălin Chelu, supranumit „rechinul bursei“, a oferit mită de un milion de euro, Chestorului şi Secretarului de Stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, pentru clasarea a 48 de dosare. Lucian Papici, procuror DNA, va face radiografia completă a acestui caz, care s-a finalizat cu un flagrant realizat chiar în faţa Ministerului de Interne, una dintre cele mai bine păzite clădiri din România. Acolo, Cătălin Chelu i-a oferit, într-o pungă de plastic, suma de 50.000 de euro lui Dan Fătuloiu, după care a fost ridicat şi anchetat de procurorii DNA. Cătălin Chelu a fost condamnat la şase ani cu executare, dar a disparut în timpul procesului, el fiind judecat în libertate. Săptămâna trecută, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul fostului om de afaceri.

Cazul Solomon - Penescu

- Ambii inculpaţi au primit condamnare finală de trei ani cu executare, iar mita de 50.000 euro a fost recuperată din banii găsiţi la Antonie Solomon acasă.

- Cornel Penescu se află în continuare în închisoare.

- Antonie Solomon a fost eliberat după ce şi-a ispăşit o treime din pedeapsă. El a scris trei cărţi în timp ce se afla în închisoare, pentru a-şi reduce pedeapsa.

Cazul Mită la Ministerul de Interne

- Valoare mitei promise: 1.000.000 Euro.

- Cătălin Chelu avea în 2009 o avere estimată la 40 de milioane de euro, iar în 2011 aceasta scăzuse la 17 Milioane de euro (conform Topului Forbes 500).

- 50.000 de euro a fost prima tranşa a mitei pe care Chelu a oferit-o în timpul flagrantului lui Dan Fătuloiu.

- Unul dintre intermediarii mitei a fost chiar fiul Chestorului Fătuloiu, Alexandru.  


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Laura Codruţa Kövesi, declaraţii exclusive despre dosarul în care a fost condamnat Dan Voiculescu, la „Dosarele DNA“ Emisiunea „Dosarele DNA“ a analizat, marţi seară, de la ora 20:30, la Prima TV şi pe adevarul.ro, cazurile în care au fost condamnaţi Adrian Năstase şi Dan Voiculescu. Laura Codruţa Kövesi, Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a vorbit despre dosarul patronului turstului Intact, declarând că jumătate din prejudiciul de 60 de milioande e euro a fost recuperat.

Procurorul din spatele Dosarului Transferurilor din Fotbal, declaraţii exclusive despre condamnarea greilor fotbalului românesc, la „Dosarele DNA“ Emisiunea „Dosarele DNA“ prezintă, marţi, de la ora 20:30, la Prima TV şi pe adevarul.ro, povestea completă a dosarului în care au fost condamnaţi greii fotbalului românesc, iar procurorul Doru Florin Ţuluş şi jurnalistul Marius Mărgărit fac declaraţii exclusive despre Dosarul Transferurilor din Fotbal.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri