Angajaţii Mediafax vor avea salarii scăzute din luna august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsura
vine în contextul în care Mediafax Group, compania care deţine
agenţia de presă, este în insolvenţă FOTO Arhivă
Măsura vine în contextul în care Mediafax Group, compania care deţine agenţia de presă, este în insolvenţă FOTO Arhivă

Salariile de peste 2.500 de lei ale angajaţilor agenţiei Mediafax vor fi reduse cu 10% de la 1 august în contextul în care Mediafax Group, compania care deţine agenţia de presă, este în insolvenţă.

Angajaţii Mediafax vor avea salariile scăzute începând cu 1 august, din informaţiile publicate de paginademedia.ro. În prezent, ziariştii sunt chemaţi la departamentul de resurse umane pentru a li se comunica situaţia. În cazul salariilor de peste 2.500 de lei, scăderea este de 10%, arată aceeaşi sursă citată.

Măsurile vin în contextul în care Mediafax Group, compania care deţine agenţia de presă, este în insolvenţă. Pe lângă toate aceastea, recent, Cristian Tudor Popescu, senior editor şi editorialist, şi Florin Negruţiu, redactor-şef al ziarului online „Gândul“, au demisionat din fruntea gândul.info, publicaţie ce face parte din trustul de presă Mediafax Group, deţinut de Adrian Sârbu, fondatorul postului de televiziune Pro TV. Adrian Sârbu a revenit la birou după ce instanţa a decis renunţarea la arestul la domiciliu şi cercetarea sub control judiciar.

Mediafax nu este singura companie de presa care a recurs la scăderea salariilor. În urmă cu câteva săptămâni, „Editura Evenimentul“ şi „Capital“ a adoptat o măsură de taiere a salariilor.

La începutul acestui an, Mediafax Group a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de aproximativ 14 milioane de euro (62 de milioane de lei). Societatea Mediafax Group a fost înfiinţată în anul 2010, fiind specializată pe activităţi de editare a revistelor şi periodicelor. Societatea deţine majoritatea afacerilor de presă ale lui Adrian Sîrbu, agenţia de presă şi mai multe site-uri de ştiri, printre care Gandul.info, dar şi titluri precum „Business Magazin“ şi „Ziarul Financiar“.

Activitatea agenţiei de presă, dar şi a altor instituţii din grupul de presă au făcut obiectul unui dosar deschis de procurorii Parchetului Capitalei la sfârşitul verii trecute. Pe 6 decembrie, 11 persoane au fost arestate preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti fiind acuzate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care prejudiciul se ridica la 15 milioane de lei. Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost arestat preventiv în data de 4 februarie 2015. Acesta a fost suspectat de instigare la mai multe fapte de corupţie, evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite