Top 10 melodii care au câștigat Eurovisionul. Care este cel mai bun cântec câștigător din toate timpurile VIDEO

0
Publicat:

De la Abba la Céline Dion, de la zgomote de găină la versuri despre pantofi magici, publicația britanică The Guardian evaluat piesele care au câștigat Eurovisionul din 1956 încoace și le-a pus într-un top.

Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland) 2006. FOTO captură YouTube Eurovision Song Contest Winner
Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland) 2006. FOTO captură YouTube Eurovision Song Contest Winner

10. Niamh Kavanagh - In Your Eyes (Irlanda, 1993)

Melodia In Your Eyes (cu care Irlanda a câștigat concursul în 1993), plasată pe locul 10 în topul The Guardian, este, potrivit sursei citate, o baladă Eurovision medie, ajutată de vocea impresionant de curajoasă a lui Kavanagh.

9. Conchita Wurst - Rise Like a Phoenix (Austria, 2014)

Piesa Rise Like a Phoenix (piesa cu care Conchita Wurst din Austria a câștigat concursul în 2014) i-a supărat atât de tare pe homofobii ruși, încât au cerut ca țările din Eurasia să se despartă de competiție și să înceapă propriul concurs.

8. Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finlanda, 2006)

Melodia interpretată de Lordi - Hard Rock Hallelujah, cu care Finlanda a câștigat în 2006, îmbină în mod surprinzător o melodie glam metal cu o succesiune de jocuri de cuvinte amuzante.

7. Teach-In - Ding-a-Dong (Olanda, 1975)

Ding-a-Dong (Olanda, 1975) este, potrivit The Guardian, care a clasat-o pe locul 7 în top, o dovadă a impactului trupei Abba la Eurovision. 

6. Sertab Erener - Every Way That I Can (Turcia, 2003)

Ritmul Every Way That I Can (Turcia, 2003), piesă clasată pe locul șase în același top, imită, potrivit sursei citate, R&B-ul agitat al piesei Jumpin' Jumpin' de la Destiny's Child.

5. Grethe și Jørgen Ingmann - Dansevise (Danemarca, 1963)

Dansevise, melodia cu care Danemarca a câștigat în 1963 acest concurs, este apreciată drept „grozavă”.

4. Loreen - Euphoria (Suedia, 2012)

Euphoria, cântecul cu care reprezentanta Suediei a câștigat, în 2012 concursul Eurovision are „un refren ucigător”, potrivit The Guardian, care a clasat-o pe locul patru în topul melodiilor câștigătoare ale acestui concurs. 

3. Jamala - 1944 (Ucraina, 2016)

Versurile piesei „1944”, cu care Jamala din Ucraina a câștigat concursul în 2016 , fac referire la epurarea etnică a tătarilor din Crimeea de către Stalin și au stârnit controverse: politicienii ruși s-au plâns că are legătură cu anexarea Crimeei de către Rusia în 2014. 

2. France Gall - Poupée de Cire, Poupée de Son (Luxemburg, 1965)

Pe locul doi în același top a fost plasată melodia Poupée de Cire, Poupée de Son, care a adus trofeul Eurovision Luxemburgului, considerată „uimitoare” grație interpretării lui France Gall.

1. Abba - Waterloo (Suedia, 1974)

Eurovision a avut tendința de a rămâne cu disperare în urma tendințelor din pop, dar Waterloo a părut actuală, influențată în mod audibil de glam, în special de sunetul Wizzard al lui Roy Wood: istoria pop a fost făcută”, scrie The Guardian, care pune pe locul I „Waterloo”, melodia trupei Abba, care a câștigătoarea din 1974.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite