Mihai Trăistariu, despre eșecul de la Eurovision 2023: „Nu a fost niciun show, aia e problema”

0
Publicat:

Mihai Trăistariu, fost reprezentat al României la Eurovision, dar și fost jurat al competiției naționale, a criticat dur piesa și prestația de anul acesta din finala Eurovision 2023. 

Mihai Traistariu 2 jpg

În urmă cu 17 ani, Mihai Trăistariu făcea furori la Eurovision. La Atena, cu celebra piesă „Tornero” el s-a clasat pe locul 4. În prezent, artistul se arată complet dezamăgit de competiția muzicală internațională, spunând că aceasta s-a „ciudățit”.    

Într-o intervenție telefonică la România TV, Mihai Trăistariu a declarat că nu vocea concurentului a fost problema, ci mai degrabă vina o poartă organizatorii deoarece nu au asigurat prestației muzicale un show de efect pentru a „salva” piesa. 

„Eu am mai punctat și la finala selecțiilor din România că băiatul este talentat și are o voce destul de bună. Îl știu de mic, l-am jurizat la tot felul de concursuri. El avea o voce bună încă de pe atunci. S-a construit frumos, este carismatic, are un look interesant și are și o iubită” spune Trăistariu. 

Trăistariu a fost întrebat și de ce nu ne-am calificat în finala Eurovision mai ales că România a investit bani în acest spectacol muzical. 

„Eu citeam ieri că 115 mii de euro a costat show-ul României la Eurovision. Nu știu ce show a fost aseară, pentru că nu a fost niciun show, aia e problema. Piesa, în schimb, nu e ce trebuie. Băiatul a cântat, vocea e bună... el a cântat bine, nu ai ce să îi reproșezi dar nu e o piesă care să urce pe scena Eurovision Internațional. Iar show-ul de aseară, al României, a fost mai slab decât cel din finala românească. Adică nu a venit cu nimic în plus. Trec două luni și ce faci? Ce faci tu televiziune când ai un câștigător? Nu îi ridici piesa în niciun fel? Așa am și zis: Putem salva piesa dacă venim cu un show spectaculos. Nu numai că nu a fost spectaculos, a fost zero barat. Nu am avut niciun spectacol, piesa și așa e fadă și nu a avut niciun sens, un rock în limba română combinat cu engleză, scrisă de un copil de 18 ani”, a declarat Mihai Trăistariu.

Corupție și jocuri politice

Mihai Trăistariu spune că niciodată nu a putut să ghicească melodia câștigătoare. Artistul afirmă că până și publicul „votează ciudat”, iar juriile sunt corupte.

Preferații mei la Eurovision nu au câștigat niciodată. Îmi pun notele mele, câțiva ani am și votat. Dar nu nimeresc câștigătorul. Mi-a plăcut Loreen, cu Euphoria. Mi-a plăcut cântecul acesta, l-am și înregistrat în studio, dar în rest nu nimeream câștigătorul. Alegeam pe unul și câștiga altul. Dar nu știu ce ecuații necunoscute sunt la Eurovision. Competiția s-a ciudățit. A fost mereu un concurs politic. Au băgat și public, și juriu crezând că o să fie mai bine, dar și publicul votează ciudat, juriile sunt și ele corupte...”, a spus Mihai Trăistariu, într-un interviu pentru Viva.ro.

Mai mult decât atât, cântărețul susține că și în România au fost schimbate voturi. El a dat exemplul concret al situației de anul trecut.

Chiar și noi am avut anul trecut un scandal. S-au schimbat niște voturi. România a făcut schimb de vot cu șase țări. Toată lumea încearcă blaturi la greu. Nu e de condamnat, fiecare vrea să îi fie bine. Dar, dacă fiecare face așa în fiecare an nu mai rezolvăm nimic. Nu știi cum să faci. Eu nu sunt adeptul juriilor, am spus-o mereu. Dacă lași numai publicul, mă gândesc că nu poți să cumperi un milion de albanezi, de suedezi… Dar dacă pui cinci jurați, cum sunt acum, poți să schimbi note, primești telefoane…”, a completat el.

Reamintim faptul că România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să treacă de semifinala a doua a concursului muzical, desfășurată joi seară la Liverpool, în Marea Britanie. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite