Paula şi Ovi, favoriţi la Eurovision. Liana Stanciu: „Show-ul nu e gata, nu am ajuns la un consens cu EBU“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are şanse mari să ocupe un loc fruntaş în semifinala Eurovision, potrivit sondajelor recente şi statisticilor din ultimii ani. Cu toate că Paula Seling şi Ovi Jacobsen vor pleca în Danemarca peste câteva zile, şefa delegaţiei române la Eurovision, Liana Stanciu, spune că spectacolul pentru 8 mai nu e pus la punct în totalitate.

România e în topul 3 al ţărilor favorite în a doua semifinală din 8 mai, alături de Grecia şi Israel, potrivit sondajului încă deschis de pe esctoday.com, unul dintre site-urile specializate în competiţia muzicală. 

Aceasta nu e singura veste îmbucurătoare pentru Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Jacobsen), artiştii care ne-au reprezentat peste hotare şi în 2010, când s-au clasat pe locul al treilea la nivel internaţional cu „Playing With Fire“. 

Susţinuţi de o echipă fidelă de admiratori din ţară şi din străinătate, cei doi au şanse mari să se poziţioneze în topul 3 nu numai datorită preferinţelor actuale ale fanilor Eurovision, ci şi statisticilor rezultate din calculele voturilor din ultimii ani.  

image

Peste două săptămâni, interpreţii piesei „Miracle“ vor evolua pe scena din Copenhaga, Paula şi Ovi, concurenţii cu numărul 15, fiind ultimii din semifinala a doua ceea ce poate constitui un avantaj. Totuşi, Liana Stanciu spune că spectacolul nu e stabilit în întregime pentru că echipa locală nu a ajuns la un punct comun cu specialiştii de la EBU (European Broadcasting Union - n. r.) în ceea ce priveşte maniera de prezentare. „Show-ul nu e gata, nu am ajuns la un consens cu EBU, fiindcă unele idei sunt diferite. Deoarece intrăm ultimii din concurs, ei vor ceva fastuos, cu o anumită atitudine, în schimb noi ne dorim o reprezentaţie care să exprime în primul rând ideea de miracol“, explică şefa delegaţiei României în concurs, contactată de „Adevărul“.

Dacă în 2013 contratenorul Cezar Ouatu a renăscut prin piesa „It's My Life“ - apreciată la Malmo, în Suedia, cu locul al 13-lea - anul acesta, femeia cu barbă, Conchita Wurst din Austria, va renaşţe din cenuşă precum pasărea Phoenix, iar Paula şi Ovi îşi vor formula spectacolul în jurul conceptului de revenire la viaţă, anticipează Stanciu. „Va fi o explozie de culoare, un miracol“, completează ea.

image
image

Specialista spune că spectacolul nu e gata şi pentru că încercăm să evităm ideile preluate de contracandidaţii care şi-au stabilit show-urile din timp, având inclusiv videoclipuri de promovare (cel de la „Miracle“ va apărea, cel mai probabil, în câteva zile, fiind regizat de Alex Ceauşu, un expert în domeniu).

image

Anul acesta, pentru prima oară, Guvernul va sprijini financiar artiştii români la Eurovision şi va aloca aproape 260.000 de lei pentru participarea în străinătate, din cauza problemelor de la TVR. Asta înseamnă decontarea unor servicii exclusive televiziunii daneze, printre care asigurarea hologramei de pe scenă şi a imaginii grafice, la calitate superioară, explică Stanciu.

Echipa României va pleca pe 29 aprilie la Copenhaga şi se va întoarce pe 11 mai, pe 6 mai urmând prima semifianală, pe 8, a doua, iar pe 10, marea finală. Până atunci, melodia compusă de Ovi şi de Philip Halloun a fost promovată prin multiple mijloace. Românii au cântat la evenimente specifice Eurovisionului, la Amsterdam şi la Londra, unde au beneficiat inclusiv de susţinerea milionarului George Beţianu, stabilit în Marea Britanie. Liana Stanciu spune că prin intermediul Ministerului de Externe s-a desfăşurat o campanie de promovare ce a inclus distribuirea afişelor în toate limbile ţărilor ce ne pot vota şi lansarea piesei la radiourile şi televiziunile din străinătate, pentru a asigura o imagine cât mai bună a României peste hotare.

Veterana de la radio ştie că în cursa pentru marele trofeu contează în primul rând calitatea piesei (e necesar un refren fredonabil şi uşor de reţinut), apoi felul în care e cântată, imaginea şi mesajul transmis către publicul larg şi recunoaşte că îi apreciază pe cântăreţii din Marea Britanie, Italia, Armenia şi Ungaria. 

Paula şi Ovi vor cânta în a doua semifinală, având adversari din Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elveţia, Grecia şi Slovenia.

Rămâneţi pe adevărul.ro. Luni, de la 12.00, Paula Seling şi Ovi Jacobsen sunt invitaţi la emisiunea Adevărul Live pentru a ne oferi ultimele detalii despre Eurovision Song Contest 2014. 

Paula Seling şi Ovi Jacobsen la filmările clipului de prezentare pentru piesa "Miracle" (Eurovision 2014)

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite