Laura Lynch, fondatoare a The Dixie Chicks, a murit într-un accident rutier la vârsta de 65 de ani

0
Publicat:

Cântăreața și compozitoarea americană Laura Lynch, membră fondatoare a trupei The Chicks (cunoscută anterior sub numele Dixie Chicks), a încetat din viață în urma unui tragic accident rutier, la vârsta de 65 de ani, conform informațiilor furnizate de DPA.

Laura Lynch, membră fondatoare a trupei The Chicks FOTO X
Laura Lynch, membră fondatoare a trupei The Chicks FOTO X

Evenimentul nefericit s-a petrecut, vineri, pe o autostradă din apropierea orașului El Paso, din statul Texas. Potrivit relatărilor Reuters, Laura Lynch se afla la volanul propriei sale mașini și se deplasa spre est pe autostrada US 62.

Un alt vehicul, care circula din sens opus, a intrat pe contrasens, pentru a depăși, într-o zonă a autostrăzii în care sensurile de mers nu erau separate de o barieră de protecție.

Impactul frontal violent cu mașina condusă de Lynch a dus la decesul artistei, constatat pe loc de către medici. Celălalt șofer a fost rănit și transportat la un spital din apropiere cu răni care, însă este în afara pericolului.

Viața și cariera Laurei Lynch

Laura Lynch a fost un membru de bază al trupei Dixie Chicks încă de la înființarea sa în 1989, alături de Robyn Lynn Macy și surorile Martie Maguire și Emily Strayer. Ea a fost basistă și, la un moment dat, vocalistă principală. Despărțindu-se de trupă în 1995, la scurt timp după lansarea a trei albume, Lynch a plecat înainte ca formația să devină cunoscută pe plan internațional.

Trupa Dixie Chicks, inițial axată pe muzica bluegrass, a obținut recunoaștere mondială odată cu lansarea albumului „Wide Open Spaces” în 1998, care a cucerit topurile muzicii country și a adus trupei primul său premiu Grammy.

Cântăreața era căsătorită cu Mac Tull și avea o fiică.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite