FOTO VIDEO Finala Eurovision 2014: Paula Seling şi Ovi Jacobsen vor reprezenta România la Copenhaga

0
0

După o finală plină de emoţii şi momente spectaculoase, a fost decis reprezentantul României la Eurovision Song Contest. Paula Seling şi Ovi vor merge în competiţia de la Copenhaga, unde vor reprezenta România pentru a doua oară la Eurovision Song Contest, cu melodia „Miracle“.

Pe aceeaşi temă:

Finala Eurovision România 2014. Liana Stanciu: „E clar că Bere Gratis nu va merge mai departe“

Paula Seling şi Ovi Jacobsen, la Adevărul Live. Paula Seling: „Prefer să nu merg la Eurovision, dacă nu reuşesc să-mi depăşesc performanţa din 2010“

VIDEO Ştefan Stan şi Teddy K la Adevărul Live. Eduard Cârcotă: „Mizăm pe o piesă deosebită faţă de celelalte 11 finaliste“

Stelian Tănase, director general interimar al Televiziunii Române: „TVR ar putea intra în faliment în următoarele săptămâni“

„Se-ntâmplă miracole, se întâmplă momente ca acestea. Vă mulţumim, vă vom face mândri de noi“, a spus Paula Seling, extrem de emoţionată, după anunţarea rezultatului final. 

Paula Seling şi Ovi, Ştefan Stan feat. Teddy K, Naomi, Bere Gratis, Silvia Dumitrescu, Marcel Crăciunescu, Anca Florescu, Vizi Imre, Renée Santana feat. Mike Diamondz, Mirela Vaida Boureanu, The dAdA şi The Zuralia Orchestra au fost cei 12 artişti finalişti care au luptat în cursa Eurovision România 2014. 

Paula Seling şi Ovi, care au bifat în trecut una dintre cele mai bune performanţe ale României în această competiţie (locul 3, în 2010), vor reprezenta din nou ţara noastră în concursul cântecului european. Spectacolul din acest an va avea loc la Copenhaga (Danemarca), ţara care a câştigat anul trecut, datorită piesei "Only Teardrops" (Emmelie de Forest). 

Paula Seling şi Ovi, piesa „Miracle“, melodia înscrisă la Selecţia Naţională pentru Eurovision

Juriul Selecţiei Naţionale Eurovision 2014 a fost compus din Alexandra Cepraga, Nico (fostă concurentă Eurovision), Bobby Stoica (ex Voltaj), Nancy Brandes (ex Roşu şi Negru), Mădălin Voicu (preşedintele juriului). Votul juriului, ce a influenţat decizia cu 50%, nu a fost făcut public, cu toate că Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, a spus că rezultatele vor fi transparente. Totuşi, notele au ajuns pe internet. Vizi Imre, al doilea favorit al juriului, le-a mulţumit fanilor de pe Facebookm pentru susţinere şi a afişat tabelul cu note. 

image

Pentru că ediţia din acest an a marcat 46 de ani de când s-a oferit primul Cerb de Aur, printre cei care au păşit pe covorul roşu al Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, locul în care s-a desfăşurat competiţia, s-au numărat şi personalităţi notabile din lumea artistică, precum Stela Popescu, Corina Chiriac şi Florin Iaru. Spectacolul a început cu imagini de la prima gală a Cerbului de Aur şi cu muzica semnată de orchestra condusă de Sile Dinicu.

Vă prezentăm etapele finalei naţionale Eurovision 2014:

Paula Seling şi Ovi Jacobsen, artiştii premiaţi în finala internaţională Eurovision 2010 cu locul al treilea pentru hitul „Playing With Fire“, au deschis show-ul din 1 martie, cu piesa „Miracle“ şi un joc impresionant de lumini.

image

Fanii artiştilor le-au comentat pe Facebook evoluţia pe scena din Braşov. Pe lângă mesajele de susţinere, Paula şi Ovi au fost criticaţi pentru că nu au avut coregrafie. Totuşi, una dintre fane, Baiasu Narcisa, a privit în perspectivă. Sper să câştige. „Şi ce dacă nu au avut coregrafie ? Pot să aibă coregrafie la Copenhaga. Sunt buni, plus că ţările nordice or să ne dea un punctaj bun pentru că Ovi este foarte iubit în Norvegia. Paula are o voce uimitoare, octavele le-a făcut aproape perfect, dar, desigur, sunt nişte emoţii la mijloc“, a analizat ea.

Show-ul a continuat cu Bere Gratis, formaţia ce aniversează pe 1 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, 15 ani de carieră. Mihai Georgescu a dat glas unei poveşti de amor, „Despre mine şi ea“, trezind emoţii cu atât mai puternice cu cât la final a avut şi o parteneră muzicală. Această participare a stârnit deja controverse înainte de finală, pentru faptul că Miţă, solistul grupului, e soţul Lianei Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.

image

Nici Bere Gratis nu a scăpat de ochiul scrutinitor al telespectatorilor TVR. „Frumoasă piesa, dar nu va avea succes la Eurovision deoarece oamenii nu vor aprecia. Mulţi nu vor înţelege versurile“, a scris Ely Andreea pe Facebook.

Băieţii din trupa The dAdA au mizat pe piesa „Unpredictable“. Cu toate că unii au considerat că melodia tinerilor e slabă, Diana Ciobanu a scris că show-ul e interesant, în timp ce alţi internauţi s-au arătat încântaţi de magician.  

image

The Zuralia Orchestra a condimentat show-ul cu o piesă atipică, "You Know", şi cu prezenţa scenică a unei soliste sexy. Dacă unii s-au întrebat ce caută Zuralia Orchestra în finala naţională, iar alţii cu criticat engleza solistei, Liliana Leo a zis că piesa a cucerit-o.

image

Vizi Imre, finalistul de la „Vocea Românie 2012“, şi-a dovedit din nou sensibilitatea cu piesa „Kind of Girl“. Artistul care compus melodia pentru Eurovision a cântat desculţ şi a pregătit un buchet de flori, la care a renunţat, spre încheierea recitalului.

image

A urmat Anca Florescu, revenită în showbiz după o pauză de maternitate, cu piesa „Hearts Collide“. Prestaţia celei care i-a fost colegă Nicoletei Luciu, în trupa Laguna, a fost analizată de cei devotaţi competiţiei muzicale. „Voce OK, melodie liniară, fără sare şi piper. Bună de pus la radio şi cam atât“, a scris Vlad Badiu. Totuşi, mulţi au scris că Anca Florescu ar merita să ne reprezinte la Copenhaga.

image

Veterana showbizului românesc, Silvia Dumitrescu, a readus sensibilitatea, cu „Fiorul iubirii". Artista a trezit reacţii adverse. Dacă unii au considerat că melodia nu merită un loc pe scena internaţională, Andreea Florentina Ispas a scris că „Fiorul iubirii“ exprimă sensibilitate şi că Silvia Dumitrescu e o artistă minunată.

image

Renée Santana şi-a încercat norocul şi anul trecut, iar de data aceasta a mizat pe un duet cu Mike Diamondz, pentru piesa „Letting Go“. Fanii concursului au avut încredere în nepoata lui Carlos Santana. „E genul care a consacrat România pe planul muzical internaţional şi Renee se ridică la aşteptări. Asta sau «Miracle»“, a notat Vlad Badiu. Totuşi, Ilie Daniel s-a întrebat dacă interpreta a falsat.

image

Artistul care a câştigat primul trofeu de la „Vocea României“ şi-a demonstrat aptitudinile vocale din nou. Ştefan Stan şi Teddy K şi-au convins auditoriul de pe Facebook. „Cei mai tari! Super piesă, interpretare şi voci“, a apreciat Diana Ciobanu, în timp ce Claudia Stanciu le-a criticat „hainele şuie“.

image

A urmat Naomi, o prezenţă inedită pe scena de anul acesta. Controversată în viaţa reală, controversată şi pe Facebook, Naomi a împărţit fanii Eurovision în două tabere. Dacă Tudor Diana a comparat-o cu păpuşa Barbie, iar alţi internauţi i-au apreciat melodia sensibilă, Cezar F. s-a gândit că nu vom avea şanse peste hotare cu o piesă în limba română.

image

Mirela Vaida Boureanu şi-a dovedit aptitudinile muzicale pe „One More Time“. Prestaţia celei care prezintă show-ul matrimonial de la Antena 1 le-a stârnit imaginaţia fanilor. „Sună ca o melodie Disney“, a apreciat Daiana Vasiu-Velcherean, în timp ce Diana Tăut Aslău a considerat că „One more time“ seamănă cu piesa care a câştigat în urmă cu trei ani Eurovisionul. 

image

Ultima piesă, semnată de Marcel Crăciunescu (Şăl), „Hardjock“, a fost, de asemenea analizată pe Facebook. „Perfect pentru Manelevision“, a scris Mircea Filip despre ultima piesă din concurs, spre deosebire de Ştefan Cătălin, care s-a simţit ca la nuntă, ascultând „Hardjock“.

image

Melodiile participante la concurs:

1. Paula Seling şi Ovi - „Miracle“ (compozitori: Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg, Frida Amundsen)

Paula Seling şi Ovi, piesa „Miracle“, melodia înscrisă la Selecţia Naţională pentru Eurovision


2. Bere Gratis - „Despre mine şi ea“ (compozitori: Marius Bob, Mihail Georgescu)

3.The dAdA - „Unpredictable“ (compozitori: Mihai Ungureanu, Septimiu Urzică, Theodor Nicolae, Marian Bobiceag)

4. The Zuralia Orchestra - „You Know“ (compozitor: Aurel Mirea)

5. Vizi Imre - „Kind of Girl“ (compozitor: Vizi Imre)

6. Anca Florescu - „Hearts Collide“ (compozitor: Gabriel Băruţă)

 7. Silvia Dumitrescu - „Fiorul iubirii“ (compozitor: Virgil Popescu)

8. Renée Santana feat. Mike Diamondz - „Letting Go“ (compozitor: Mihai Alexandru)

9. Ştefan Stan feat. Teddy K - „Breathe“ (compozitor: Eduard Cârcotă)

10. Naomi - „Dacă tu iubeşti“ (compozitor: Jimi Laco)

11. Mirela Vaida Boureanu - „One more time“ (compozitori: Bogdan Taşcău, Cristian Dumitraşcu, Alin Ţigănuş, Alexandra Ivan)

12. Marcel Crăciunescu (Şăl) - „Hardjock“ (compozitor Marcel Crăciunescu)
 

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite