Eurovision: Şapte oraşe din Marea Britanie, pe lista scurtă pentru a găzdui competiţia din 2023

0
0
Şapte oraşe din Marea Britanie concurează pentru a organiza Eurovision 2023 FOTO Shutterstock
Şapte oraşe din Marea Britanie concurează pentru a organiza Eurovision 2023 FOTO Shutterstock

Lista scurtă a oraşelor din Marea Britanie care ar putea găzdui Eurovision Song Contest de anul viitor a fost dezvăluită, scrie BBC.

Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle şi Sheffield vor concura pentru a organiza evenimentul în mai.

Douăzeci de oraşe şi-au exprimat interesul, a spus BBC, iar cele care nu fac parte din lista scurtă includ Londra şi Belfast.

Marea Britanie a fost aleasă să găzduiască concursul, după ce organizatorii au decis că nu poate fi organizat de Ucraina, câştigătoarea anului 2022.

Cântăreţul britanic Sam Ryder s-a clasat pe locul al doilea în competiţia de anul acesta de la Torino, Italia.

Decizia de a-l muta din Ucraina din cauza războiului în desfăşurare a dus la un proces de selecţie mult disputat între oraşele din Marea Britanie care doresc să atragă mii de vizitatori şi atenţia a aproximativ 160 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

BBC precizează că lista scurtă de şapte se bazează pe capacitatea oraşelor de a demonstra că au „experienţa de a găzdui un eveniment de această amploare şi complexitate”.

Oraşul care va fi ales de organizatorii BBC şi Eurovision şi va fi anunţat în toamnă.

Birmingham şi Glasgow au fost desemnate drept favoritele caselor de pariuri, în timp ce Glasgow şi Manchester s-au dovedit cele mai populare în sondajele de pe site-urile fanilor Eurovision.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 Viteza şi direcţia vântului pot face diferenţa în cazul unui accident nuclear în Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski, supărat pe oficialii săi: „Este iresponsabil să divulgi informaţii despre planurile noastre pentru titluri zgomotoase“

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite