Eurovision 2015. Primele imagini cu scena de la Viena: 1.300 de piloni luminiscenţi pentru un spectacol unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurovision 2015. Scena concursului Eurovision 2015 este aproape gata, organizatorii oferind primele imagini de la Wiener Stadthalle. Concepută ca artiştii să fie în centrul evenimentului, scena are 1.300 de piloni luminiscenţi, fiind definită sub forma unui ochi uriaş.

Eurovision 2015. Scena este formată din 1.300 de piloni luminiscenşi

Pregătirile pentru Eurovision 2015 sunt în plină desfăşurare la Viena, capitala Austriei, oraşul care găzduieşte în acest an concursul cântecului european. Producătorii Eurovision 2015 promit experienţe de neuitat, la care vor contribui scena impresionantă şi spectacolul de lumini. O scenă imensă, sub forma unui ochi uriaş, un spectacol de lumini şi 1.300 de piloni luminiscenţi, care îi vor introduce pe spectatori într-o atmosferă de sărbătoare. Cam aşa va arăta spectacolul Eurovision 2015, la a 60-a aniversare, iar scena este doar o parte a decorului care îi aşteaptă pe spectatori în centrul Vienei, la Wiener Stadthalle.

„Scena va avea o lăţime de 35 de metri şi o înălţime de 16 metri. Nu este chiar atât de mare, încât artiştii să se piardă în fundalul acesteia. Pe noi ne interesează ca aceştia să fie în centrul evenimentului. Am participat la câteva repetiţii în ceea ce priveşte efectele de lumină şi trebuie să vă spun că sunt foarte reuşite, a declarat Edgard Bohm, producătorul executiv Eurovision 2015.

image

Scena Eurovision 2015 FOTO eurovision.tv

Eurovision 2015. Austria „construieşte punţi“ până în Australia

Anul acesta, pentru prima dată în istoria concursului, va participa şi o ţară non-europeană, Australia, care a mers direct în finală. „Sloganul de anul acesta este «Construim punţi». Şi nu există punte mai mare decât cea dintre Europa şi Australia. Ne-am străduit mult ca Australia să poată participa şi, într-un final, am reuşit. Cifra 40 - 40 de ţări participante - reprezintă de asemenea un record“, a subliniat producătorul evenimentului.

Ediţia din acest an a concursului cântecului european se va desfăşura la Viena, capitala Austriei, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“. La Eurovision 2015, România va fi reprezentată de trupa Voltaj, cu piesa „De la capăt/ All over“, după ce grupul a câştigat selecţia naţională de la Craiova, primind maximul de puncte atât din partea juriului, cât şi din partea publicului. 

Cea de-a 60-a finală a competiţiei va avea loc pe data de 23 mai, iar cele două semifinale pe 19, respectiv 21 mai. În prima semifinală Eurovision 2015 vor urca pe scenă, în ordinde, Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Eurovision 2015. Au fost aleşi membrii juriului naţional

Recent, România şi-a desemnat membrii juriului naţional care vor puncta momentul fiecărei ţări participante în ediţia din acest an. Astfel, juriul României este format din compozitorul Viorel Gavrilă, producătorul Mihai Pocorschi, cântăreţul şi compozitorul Ovi Jacobsen, cel care alături de Paula Seling a reprezentat de două ori România la Eurovision – în 2010, când au obţinut locul 3 cu piesa „Playing With Fire“, şi în 2014, când s-au clasat pe poziţia 12 cu „Miracle“ –, managerul şi impresarul artistic Anca Lupeş, regizorul muzical Alexandra Cepraga, în timp ce solista Claudia Pavel (Cream) este membrul de rezervă.

Din 2009, câştigătorul Eurovision Song Contest este desemnat nu doar de milioanele de persoane care urmăresc show-ul de televiziune, ci şi de profesionişti din industria muzicală. Astfel, în fiecare ţară participantă, telespectatorii şi un juriu naţional decid, în proporţie de 50%, câştigătorul.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite