Călin Goia, solist Voltaj, despre participarea la Eurovision 2015: „Nu vrem să demonstrăm ceva ca trupă, vrem ca mesajul să-şi găsească rezolvare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, grupul care va reprezenta România la Eurovision 2015, a declarat într-o conferinţă organizată la Bucureşti că mesajul piesei „De la capăt“ se vrea a fi o rezolvarea a problemei copiilor care stau departe de părinţi.

Eurovision 2015: Mesajul trupei Voltaj, cel mai puternic din concurs

„Am o doză de optimism pe care vreau să o împărtăşesc cu voi, am alături şase profesionişti, cu Andrei Leonte care va face backing vocals, iar mesajul piesei este cel mai puternic pe care o trupă îl transmite la Eurovision 2015“, a declarat Liana Stanciu, şefa delegaţiei României, în cadrul unei conferinţe organizate cu prilejul stabilirii legăturilor între România şi Austria, ţara-gazdă a ediţiei din acest an.

Eurovision 2015, o sărbătoare a toleranţei şi a diversităţii

În acest sens, Edgar Bohn, organizatorul Eurovision 2015, a venit la Bucureşti pentru a transmite mesajul competiţiei din acest an. „Bilding bridges“ (n.r. - a construi poduri, legături) este sloganul ediţiei Eurovision organizate la Viena. Bohn a declarat că Eurovisionul organizat de Austria este o sărbătoare a toleranţei, a acceptanţei şi a diversităţii. Totodată, acesta a menţionat că show-ul va fi primul „green event“, în sensul că totul va avea o etichetă ecologică, de la gestionarea deşeurilor, până la transportul public gratuit şi consumul de energie electrică. Totodată, la Bucureşti au fost prezenţi membrii trupei The Makemakes, reprezentanţii Austriei la Eurovision 2015.

Edgar Bohn a mai menţionat câteva detalii legate de Wiener Stadhalle, sala în care va avea loc concursul. Stadhalle va primi în cele trei zile ale competiţiei peste 110.000 de vizitatori, iar scena este construită din piloni tubulari luminoşi, având o înălţime de 16 metri.

Eurovision 2015. Călin Goia: „E prima piesă la care am plâns“

„Este o premieră, aşteptăm cu nerăbdare să trăim această experienţă. Suntem bucuroşi că mesajul va merge dincolo de graniţe şi poate ajunge la inimile a milioane de oameni. Piesa însemnă mult pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi şi aduce problema în atenţia autorităţilor care pot găsi soluţii. Prin această participare nu am vrut să demonstrăm ceva ca trupă, am vrut ca mesajul să-şi găsească rezolvare. E prima piesă la care am plâns, deşi sunt bărbat“, a declarat şi Călin Goia, solistul trupei Voltaj.

Liana Stanciu a mai spus că povestea videoclipului a fost gândidă în 2013, fiind dedicată filmului „Calea Dunării“. În ceea ce priveşte criticarea delegaţiei României de către comunitatea de la Bruxelles, Liana Stanciu a declarat că ştia de oferta comunităţii româneşti, doar că oferta a fost refuzată din cauza programului încărcat al trupei Voltaj.

Eurovision 2015 se va desfăşura la Viena (Austria), ţara care va organiza concursul, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În prima semifinală, care se va desfăşura pe 19 mai, vor participa 16 ţări, între care România şi Moldova, iar în cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 ţări, urmând ca marea finală a concursului Eurovision 2015 să aibă loc pe 23 mai. 

MuzicăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite