Eurovision 2015. Patriarhul Bisericii Ruse speră într-un insucces al ţării sale pentru a evita invazia „cântăreţelor cu barbă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurovision 2015. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, speră la o înfrânge a melodiei care reprezintă ţara sa la Eurovision 2015 pentru a evita o invazie a „cântăreţelor cu barbă“ în Rusia, în ediţia de anul viitor a concursului cântecului european, notează AFP.

„Trebuie să organizăm propriile noastre concursuri care să ne promoveze cultura, pentru a o arăta lumii întregi“, a declarat Kirill, citat de RIA Novosti. Astfel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse vrea să evite ca ediţia de anul viitor să se desfăşoare în Rusia, în eventualitatea unei victorii a ţării sale, deoarece consideră că acest concurs aduce cu el „cântăreţe cu barbă“ şi valori „împotriva naturii pentru cultura“ rusă. Pe de altă parte, Polina Gagarina, cântăreaţa care reprezintă Rusia la Eurovision 2015, este cotată ca fiind una dintre favoritele din finala din acest an de la Viena.

Eurovision 2015. Victoria de anul trecut a Conchitei Wurst a „legitimat păcatul“

La ediţia Eurovision 2014, succesul Conchitei Wurst, cântăreţul travestit austriac, a fost denunţat de numeroşi politicieni ruşi, în timp ce Biserica Ortodoxă a declarat că această victorie „legitimează păcatul“.

În urma celei de-a doua semifinale Eurovision 2015, Lituania, Polonia, Slovenia, Suedia, Norvegia, Muntenegru, Cipru, Azerbaidjan, Letonia şi Israel s-au calificat în finala Eurovision 2015, în urma deciziei telespectatorilor şi a juriului de specialitate. Cele mai importante momente ale celei de-a doua semifinale Eurovision 2015 pot fi văzute aici.

Finala Eurovision 2015. România intră în a doua parte

România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiţie de pe poziţia a 20-a, în a doua jumătate a tabloului finalei Eurovision 2015. Pe de altă parte, Slovenia este ţara care deshide show-ul, în timp ce Italia închide finala Eurovision 2015. Austria, ţara-gazdă a Eurovision 2015, este singura care avea stabilită poziţia de intrare în competiţie. Astfel, trupa The Makemakes are numărul 14 de intrare în concurs, deschizând cea de-a doua parte a finalei Eurovision 2015. Lista cu ordinea ţărilor finaliste la Eurovision 2015 poate să fie consultată aici.

„Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reuşit să facem fericiţi atâţia români, pe care i-am simţit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle. Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe şi că tot mai mulţi oameni sunt sensibilizaţi la problema copiilor care cresc cu gândul la părinţii lor, plecaţi la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision şi tot lor le datorăm reuşita din această seară“, a declarat Călin Goia după anunţarea rezultatelor primei semifinale Eurovision 2015.

Eurovision 2015 se desfăşoară la Viena, capitala Austriei, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite