Acrobaţii Cirque du Soleil sosesc în România cu 4,5 tone de bagaje, 180 de valize şi 25 de kilograme de machiaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acrobaţii de la Cirque du Soleil au nevoie de 25 de kilograme de machiaj pentru spectacolul „Quidam“
Acrobaţii de la Cirque du Soleil au nevoie de 25 de kilograme de machiaj pentru spectacolul „Quidam“

Acrobaţii Cirque du Soleil sosesc în Bucureşti pentru cele şase spectacole pe care urmează să le susţină la Romexpo, în perioada 29 ianuarie – 1 februarie. Astfel, 4,5 tone de bagaje, 180 de valize, 25 de camioane vin din toate colţurile lumii în România, prin 20 de companii aeriene şi 110 bilete de avion.

Cirque du Soleil revine în România cu show-ul „Quidam“, a cărui distribuţie include 45 de artişti, dar întreaga echipă numără în total 110 persoane. După seria de spectacole pe care le vor prezenta publicului român, acrobaţii vor avea un program aglomerat, cu opriri în fiecare săptămână într-o altă capitală europeană, prima fiind Bratislava.

Pregătirile de la Romexpo au intrat în linie dreaptă: 500 de oameni, atât staff-ul local, cât şi cel al turneului, vor lucra non-stop pentru finalizarea ultimelor detalii ale producţiei. În ciuda dimensiunii impresionante a bagajelor, întreaga garderobă folosită pentru spectacolul „Quidam“ poate fi împachetată şi gata de drum în mai puţin de o oră. Mai mult decât atât, durează patru ore ca showul să fie dezansamblat complet, până la ultimul şurub, şi încărcat în camioane.

Cirque du Soleil. 25 de kilograme de machiaj

Toţi artiştii îşi au propriile truse de machiaj cu care călătoresc în turneu, iar fiecare artist îşi aplică singur machiajul – au manuale detaliate pas cu pas, cu ilustraţii, care îi ajută să-şi duca la bun sfârşit uimitoarele transformări în fiinţe supranaturale. Pentru a înlocui machiajele consumate de la ultima reprezentaţie, „Quidam“ are nevoie de nici mai mult, nici mai puţin de 25 de kilograme de machiaj.

Pentru bunul mers al spectacolului, Cirque du Soleil angajează specialişti locali din domenii variate: doctori, maseuri, kinetoterapeuti, cizmari, vopsitori de pantofi, croitori. Nu este ceva neobişnuit pentru Cirque du Soleil, un angajator care, la nivel internaţional numără mai mult de 100 de tipuri de ocupaţii în rândurile angajaţilor săi.

Reprezentaţiile vor avea loc joi, 29 ianuarie, vineri, 30 ianuarie, sâmbătă, 31 ianuarie - toate de la ora 20:00 - şi duminica, 1 februarie, de la orele 13:00 şi 17:00, iar porţile Pavilionului Central al Romexpo se vor deschide cu o ora înainte de fiecare spectacol. Toate detaliile despre spectacolele Cirque du Soleil le puteţi găsi aici.

cirque du soleil

Cirque du Soleil. „Quidam“, o lume fascinantă

Show-ul „Quidam“ a avut premiera mondială sub cupola Cirque du Soleil din Montreal în aprilie 1996. De-atunci, spectacolul a fost în turneu pe cinci continente si a fost văzut de milioane de oameni. În decembrie 2010, „Quidam“ a pornit într-o nouă călătorie cu aceeaşi producţie captivantă, dar adaptată pentru arene, iniţial străbătând America de Nord. Distribuţia internaţională reuneşte 45 de artişti de top, acrobati, muzicieni, cântăreţi şi actori.

Show-ul „Quidam“ spune povestea tinerei Zoé, o fată plictisită, ai cărei părinţi sunt distanţi şi apatici, o ignoră. Viaţa ei şi-a pierdut orice sens, iar în încercarea de a umple golul din existenţa sa, ea alunecă într-o lume imaginară – lumea Quidam –, unde întalneşte personaje care o încurajează să-şi dea frâu liber spiritului.

cirque du soleil

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. Astăzi Cirque du Soleil este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 4.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.200 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe din aproape 40 de ţări de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până acum de Cirque du Soleil.

Artiştii de la Cirque du Soleil revin pentru a treia oară în România, după ce au susţinut prima reprezentaţie, „Saltimbanco“, în 2012, iar pe cea de-a doua, „Alegria“, în 2013. 


Alte ştiri despre Cirque du Soleil:

Cirque du Soleil revine în România şi aduce fascinanta lume din „Quidam“

Cirque du Soleil revine în România: tot ce trebuie să ştiţi despre spectacol

FOTO VIDEO „Alegría, Alegría!“: artă şi sport în primul spectacol Cirque du Soleil de la Bucureşti

FOTO VIDEO Culisele Cirque du Soleil, unde acrobaţi cu medalii se machiază singuri, îşi spală hainele şi se încurajează cu „Keep calm and get it f*cking done“

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite