VIDEO Filmul “Poziţia copilului” este propus la Oscar şi va intra în cinematografele din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Poziţia copilului” este propunerea României la Oscar pentru Cel mai bun film străin din acest an. Compania Beta Cinema este în negocieri pentru un contract de distribuţie a filmului “Poziţia copilului” în SUA, anunţă variety.com.

Filmul regizat de Călin Peter Netzer, care a luat Ursul de Aur la Berlinala din acest an, are deja contracte de distribuţie în 21 de ţări, printre care Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Italia, Portugalia şi Spania. “Poziţia copilului” va fi văzut în Europa centrală ( Polonia, Ungaria, Slovacia), dar şi în Israel, Japonia, Australia sau Noua Zeelandă. Beta Cinema este în negocieri pentru contracte de distribuţie şi în Turcia, China şi Orientul Mijlociu.

Filmul care a fost primit foarte bine de publicul de pretutindeni, este regizat de Călin Peter Netzer după un scenariu scris de el şi de Răzvan Rădulescu, care a fost implicat şi în scrierea scenariului de la “Moartea domnului Lăzărescu”, regizat de Cristi Puiu, alt succes internaţional al filmului românesc.

Interviu cu regizorul Călin Peter Netzer, câştigător al Ursului de Aur pentru filmul "Poziţia copilului"

Variety.com caracterizează filmul “Poziţia copilului” drept o “disecţie a unei monstruoase iubiri materne”, dar şi o “analiză dură a noilor îmbogăţiţi”, care consideră că oamenii din jur trebuie să le servească necondiţionat interesele.

Actriţa Luminiţa Gheorghiu are rolul mamei, iar Bogdan Dumitrache este fiul mult prea iubit. Criticii de film citaţi de variety.com consideră că Luminiţa Gheorghiu a făcut un adevărat “tur de forţă” în acest rol. Actriţa este deja cunoscută în SUA, după ce a câştigat Premiul Asociaţiei Criticilor de Film din Los Angeles pentru rolul secundar din “Moartea domnului Lăzărescu”, din 2005.

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, despre rolurile mici şi rolurile mari

Luminiţa Gheorghiu a avut un rol secundar şi în “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, film regizat de Cristian Mungiu, pe un scenariu scris de Mungiu în colaborare cu acelaşi Răzvan Rădulescu. “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” a luat Palme D’Or şi Premiul Fipresci la Festivalul de Film de la Cannes, în 2007.  O vom vedea în curând în filmul "Sunt o babă comunistă", regizat de Stere Gulea.

“Poziţia copilului” este un film produs de Parada Film şi Hai-Hui Entertainment, cu susţinerea HBO România.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite