Filmul „Sunt o babă comunistă“ se lansează în cinematografe

0
0
Cei doi actori protagonişti îi interpretează pe Emilia şi Ţucu, părinţii tinerei Alice. FOTO Media Pro Pictures
Cei doi actori protagonişti îi interpretează pe Emilia şi Ţucu, părinţii tinerei Alice. FOTO Media Pro Pictures

Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu revin pe marile ecrane din 23 august în comedia „Sunt o babă comunistă“, regizată de Stere Gulea.


La aproape un sfert de secol de la capodopera cinematografică „Moromeţii“, regizorul Stere Gulea reia colaborarea cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile şi actriţa Luminiţa Gheorghiu care interpretează rolul principal din „Sunt o babă comunistă“.

Povestea filmului este o adaptare după bestseller-ul omonim scris de Dan Lungu, ce a înregistrat un real succes atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind tradus în zece limbi de circulaţie internaţională. În 2008, Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franta, devenind primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiţii.

sunt o baba comunista

Scenariul semnat de Lucian Dan Teodorovici şi Stere Gulea reproduce atmosfera din carte şi păstrează nota umoristică a romanului, dar, în acelaşi timp, îi conferă filmului unicitate şi originalitate.

„Deşi, aparent, s-ar putea spune că nu s-a păstrat foarte mult din carte, la o analiză mai atentă, se poate constata că filmul redă cu fidelitate o mare parte a acţiunii din roman“, spune regizorul Stere Gulea.

sunt o baba comunista

Conform poveştii, viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap când fiica lor, Alice (Ana Ularu), se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul american. Situaţia se complică şi mai mult când părinţii află că cei doi au mari probleme financiare, iar Emilia şi Ţucu îşi dau seama că vor fi nevoiţi să facă sacrificii pentru binele celor doi.


 

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite