VIDEO Creatorii trilogiei „Matrix” filmează o nouă poveste SF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Channing Tatum, agentul special de la Casa Albă în „Alertă de grad zero" FOTO InterCom Film
Channing Tatum, agentul special de la Casa Albă în „Alertă de grad zero" FOTO InterCom Film

Fraţii Wachowski filmează la Chicago pentru o nouă poveste SF, „Jupiter Ascending”, cu Channing Tatum şi Mila Kunis.

Fraţii Andy şi Lana Wachowski au creat, în 1999, primul “Matrix”, un film SF care a devenit deja clasic. În 2003 au apărut ‘Matrix Revolution” şi “Matrix Reloaded”, care au completat trilogia.

Ei i-au ales acum pe Channing Tatum şi Mila Kunis pentru un nou proiect cinematografic, produs de Warner Bros.

Apariţia lui “Matrix” a schimbat complet regulile jocului pentru orice SF de acţiune. De la poveste până la imagine şi efecte speciale, totul era nou şi nemaivăzut. Producătorul Joel Silver vorbea cu entuziasm despre “Matrix” că este un film care face istorie. Fratii Wachowski au fost primii care au folosit efectul inventat de regizorul francez Michel Gondry al filmării cu rotaţie de 360 de grade, cu multiple camere.

Povestea lui Neo (Keanu Reeves), a lui Morpheus (Lawrence Fishburne) şi Trinity (Carrie-Anne Moss) este complexă, filozofică şi foarte originală. "Free your mind" şi pastila roşie au intrat în cultura urbană. 

După câţiva ani de pauză, fraţii Wachowski au regizat, împreună cu prietenul lor Tom Tykwer (“Run Lola Run”), ecranizarea cărţii “Cloud Atlas” din 2012, pentru care tot ei au scris şi scenariul. Complexitatea romanului a dus la un film complex, mai greu de digerat pentru marele public. Povestea iubirii care trece prin mai multe vieţi ca să se împlinească a fost o încercare artistică şi pentru actorii Tom Hanks şi Halle Barry.

Acum, fraţii Wachowski filmează pentru o nouă poveste SF, Ascending Jupiter”, în care călătoria interplanetară este un lucru foarte obişnuit, cum am merge noi cu metroul, să zicem.

Caine, un soldat perfect, obţinut prin efortul multor geneticieni şi interpretat de Channing Tatum, e trimis de Regina Universului să o omoare pe Jupiter Jones (Mila Kunis). Jupiter e o fată din popor, o rusoaică oarecare, ce face curăţenie prin toalete, dar pe care destinul o desemnase drept urmaşă la tron. În film mai joacă Sean Bean, Eddie Redmayne, Doona Bae şi regizorul Terry Gilliam (“The Imaginarium of Doctor Parnassus”). Cam atat se ştie despre noul film produs de Warner Bros, zice cinemablend.com.

Filmul va avea premiera pe 25 iulie 2014, dar toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să vadă ce au mai făcut creativii fraţi Wachowski. Pentru că lucrurile se desfăşoară într-o atmosferă de mister, un reporter youtube a urmărit filmările din Chicago. Channing Tatum a făcut întâi repetiţii pentru cascadorie şi apoi a filmat, direcţionat de Lana Wachowski.

Channing Tatum este un tânăr actor în ascensiune, chiar dacă White House Down - Alertă de grad zero” nu e chiar un succes de box office, şi are fizicul unui soldat perfect, cum este Caine din "Ascending Jupiter". Tatum a făcut mare parte din cascadorii şi în filmul în care e partener cu Jamie Foxx.

Mila Kunis nu e chiar rusoaică, ci din Ucraina, dar a fost aleasă mai mult pentru calităţile ei actoriceşti şi de luptătoare, pe care le-a demonstrat în “Book of Eli - Cartea lui Eli”, în care devine ucenicul lui Denzel Washington.

Pentru orice iubitor de film SF de acţiune, “Ascending Jupiter” este o promisiune a lui 2014.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite