VIDEO Blockbusterele lunii decembrie: de la ultima bătălie a „Hobbitului“ până la „Exodul“ evreilor din Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima parte a trilogiei „Hobbitul“, producţia biblică „Exodus: Zei şi regi“, dar şi comedia „Mai tăntălău, mai gogoman“ sunt doar câteva dintre cele mai aşteptate blockbustere ale lunii decembrie. „Adevărul“ vă prezintă cele mai interesante filme pe care le puteţi vedea în cinematografele din România.

Aventurile simpaticului ursuleţ Paddington la Londra, care-i foloseşte vocea actorului Ben Whishaw, goana lui Louis Bloom, interpretat de Jake Gyllenhaal, după subiecte senzaţionale, exodul evreilor din Egipt sub îndrumarea lui Moise, jucat de Christian Bale, şi marea bătălie dusă de Bilbo şi gaşca lui împotriva dragonului Smaug sunt premierele pe care spectatorii le pot vedea în cinematografele din România în luna decembrie. 

„Nightcrawler/ Prădător de noapte“ (5 decembrie)

Distribuţie: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

Regie: Dan Gilroy

Durată: 117 minute

Thrillerul „Nightcrawler/ Prădător de noapte“, scris şi regizat de Dan Gilroy, prezintă povestea lui Louis Bloom (Jake Gylenhaal), un bărbat disperat să-şi găsească un loc de muncă, dar care ajunge în cele din urmă să fotografieze şi să filmeze accidente sau crime petrecute pe străzile din Los Angeles pentru a le vinde posturilor de televiziune. 

În fiecare noapte, echipe de jurnalişti independenţi, cunoscuţi şi sub numele de „prădători de noapte“, înarmate cu maşini rapide, camere de filmat scumpe şi radare de poliţie pornesc prin Los Angeles în căutarea subiectelor senzaţionale. Aceşti ziarişti underground, care vânează accidente de maşină, incendii, crime şi alte incidente majore pe care le filmează pentru a le vinde televiziunilor locale, sunt mânaţi de un calcul simplu care transformă infracţiunile şi victimele în dolari şi cenţi, scrie cinemagia.ro

„Prădător de noapte“ a fost apreciat de criticii de specialitate, interpretarea lui Gyllenhaal şi scenariul lui Gilroy fiind foarte lăudate. „Neobosit, elegant din punct de vedere vizual şi alimentat de o interpretare foarte bună a lui Gyllenhaal, «Prădător de noapte» oferă provocări întunecate“, se arată pe site-ul Rotten Tomatoes, pe care au fost publicate 184 de recenzii ale filmului. 

   

„Paddington“ (5 decembrie)

Distribuţie: Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville, Ben Whishaw

Regie: Paul King

Durată: 95 de minute

Bazat pe seria de cărţi „Paddington Bear“, semnate de scriitorul britanic Michael Bond, comedia „Paddington“ dezvăluie aventurile unui urs venit din pădurile peruane în Londra, unde este adoptat de familia Brown. Obsesia unei pasionate de taxidermie (Nicole Kidman) de a-l vedea pe Paddington (Ben Whishaw) împăiat în colecţia ei de exponate rare va tulbura armonia familiei Brown. În luna noiembrie, reprezentanţii Comisiei de Film din Marea Britanie i-au avertizat pe părinţi că filmul conţine „comportament periculos, ameninţări uşoare, referinţe sexuale şi un limbaj uşor agresiv“. Totuşi, producţia a fost aplaudată de criticii de film, care l-au catalogat drept un „triumf drăgălaş“, notează cinemagia.ro.

„The Judge/ Judecătorul“ (5 decembrie)

Distribuţie: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga

Regie: David Dobkin

Durată: 141 de minute

Drama „The Judge/ Judecătorul“, regizată de David Dobkin, spune povestea lui Hank Palmer (Robert Downey Jr), un avocat de succes care se întoarce în oraşul natal pentru înmormântarea mamei sale, dar descoperă că tatăl său, judecătorul Joseph Palmer, bolnav de Alzheimer, este acuzat de crimă şi decide să-l reprezinte la tribunal. Filmul a primit recenzii mixte, specialiştii lăudând jocul actoricesc al lui Robert Downey Jr şi al lui Robert Duvall, dar criticând scenariul şi lipsa dezvoltării perosnajelor secundare.

   

„Exodus: Gods and Kings/ Exodus: Zei şi regi“ (12 decembrie)

Distribuţie: Christian Bale, Sigourney Weaver, Joel Edgerton, Aaron Paul

Regie: Ridley Scott

Durată: 150 de minute

Filmul biblic „Exodus: Gods and Kings/ Exodus: Zei şi regi“, semnat de Ridley Scott, poartă spectatorii în vremuri imemoriale, descriind exodul evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinţei, sub conducerea lui Moise (Christian Bale).  Pe lângă luptele dintre evrei şi armata faraonului Ramses (Joel Edgerton) şi spectacolul vizual al celor zece plăgi ce lovesc Egiptul la porunca lui Dumnezeu, filmul vorbeşte şi despre ruptura dintre doi fraţi, Moise şi Ramses.

Actorul Chirstian Bale a stârnit indingnarea după ce a declarat că Moise, personajul pe care îl joacă, a fost „schizofrenic şi barbar“, în timp ce producătorii au fost criticaţi pentru faptul că au distribuit doar actori albi în rolurile egiptenilor, filmul fiind considerar „rasist şi insensibil“. În replică, magnatul media Rupert Murdoch a comentat acuzaţiile, luând apărarea filmului produs şi distribuit de compania pe care o deţine, 20th Century Fox. 

   

   

„Dumb and Dumber To/ Mai tăntălău, mai gogoman“ (12 decembrie)

Distribuţie: Jeff Daniels, Jim Carrey, Laurie Holden, Kathlene Huslin

Regie: Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Durată: 109 minute

În comedia „Dumb and Dumber To/ Mai tăntălău, mai gogoman“, continuare a filmului din 1994 „Dumb and Dumber/ Tăntălăul şi gogomanul“, actorii Jim Carey şi Jeff Daniels îi interpretează din nou, după 20 de ani, pe simpaticii Lloyd Christmas şi Harry Dune, în filmul semnat de fraţii Farrelly, Bobby şi Peter. Chiar dacă cea de-a doua parte a filmului apare abia la 20 de ani, pelicula pare să nu ţină cont de trecera timpului: Harry şi Lloyd locuiesc în acelaşi apartament vechi, iar hainele lor sunt aproape identice cu cele purtate în filmul din 1994.

„Dumb and Dumber To“ prezintă o nouă aventură  a „tăntălăului“ şi a „gogomanului“, doi prieteni foarte buni, cu inimi de aur, dar nu foarte inteligenţi. Perechea porneşte în căutarea fiicei lui Harry Dune, pierdută cu mult timp în urmă, iar totul devine o aventură plină de peripeţii.

Filmul nu a fost pe placul criticilor, site-ul Rotten Tomatoes conemnând: „Dumb and dumber To are momentele lui pline de haz, dar nu îndeajuns de multe, iar umorul fraţilor Farrelly este departe de a fi la fel de relaxand cum era o dată.“

   

„The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“ (19 decembrie)

Distribuţie: Martin Freeman, Ian McKellen, Benedict Cumberbatch

Regie: Peter Jackson

Fără urmă de îndoială cel mai aşteptat film al anului, ultima parte a trilogiei „The Hobbit/ Hobbitul“  se concentrează pe Bilbo şi gaşca lui care luptă împotriva dragonului Smaug pentru a împiedica distrugerea Pământului de Mijloc, dar şi pe ameninţarea descoperită de vrăjitorul Gandalf în Dol Guldur. 

Regizorul Peter Jackson, care a semnat şi celebra franciză „The Lord of the Rings/ Stăpânul inelelor“, a dezvăluit că ultima parte a trilogiei se va încheia în stil mare: cu o bătălie ce va dura 45 de minute

   

„Night at the Museum: Secret of the Tomb“ (26 decembrie)

Distribuţie: Ben Stiller, Robin Williams

Regie: Shawn Levy

Aventurile celei de-a treia părţi a seriei de comedie au loc în celebrul British Museum din Londra, iar în centrul atenţiei se află, ca de obicei, descurcăreţul Larry (Ben Stiller), care va întâmpina numeroase probleme din cauza faraonului (Ben Kingsley) readus la viaţă cu ajutorul unei tăbliţe magice. Larry va primi ajutor de la îndrăgitul Theodore Roosevelt (Robin Williams), dar şi de la curajosul Lancelot (Dan Stevens), pentru a-l face pe maleficul faraon să se întoarcă în mormânt

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite