Rupert Murdoch apără distribuţia „rasistă şi insensibilă“ a filmului „Exodus: Zei şi regi“: „De când egiptenii nu sunt albi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magnatul media Rupert Murdoch (83 de ani) a comentat pe Twitter acuzaţiile fanilor filmului „Exodus: Gods and Kings/Exodus: Zei şi regi“ potrivit cărora doar actorii de culoare albă au primit roluri importante. „De când egiptenii nu sunt albi? Toţi pe care îi ştiu sunt aşa“, a scris Murdoch pe reţeaua de microblogging, luând apărarea peliculei produsă şi distribuită de compania sa, 20th Century Fox.

Cu puţin timp înainte de lansarea oficială în cinematografe, filmul „Exodus: Zei şi regi“ are parte de critici din partea fanilor. Mulţi utlizatori ai reţelelor sociale argumează că filmul regizat de Ridley Scott este „rasist, inexact şi insensibil“ observând că marea majoritate a actorilor din casting care interpretează egipteni sunt de culoare albă. În ajutorul filmului a sărit, prin comentarii pe Twitter, magnatul media Rupert Murdoch, cel care spune că nu înţelege de ce tot mai multe persoane pun la îndoială veridicitatea faptelor şi a personajelor portretizate.

Rupert Murdoch, a cărei companie 20th Century Fox produce distribuie filmul, a luat apărarea distribuţiei, scriind pe Twitter că pelicula cuprinde „mai multe nuanţe de culoare“, iar adepţii oricărei teorii „ar trebui să se calmeze“. „Filmul cu Moise este atacat pe Twitter pentru actorii de culoare albă. De când egiptenii nu sunt albi? Toţi pe care îi ştiu sunt aşa“, a fost primul mesaj al magnatului. „Cu toţii atacaţi mesajul anterior. Desigur că toţi egiptenii fac parte din Orientul Mijlociu, dar nu sunt negrii. Tratau oamenii de culoare ca pe nişte sclavi“, a mai scris el.

„Exodus: Zei şi regi“ spune povestea biblică a lui Moise care scoate poporul evreu din sclavia egipteană. Pelicula se concentrează pe relaţia pe care Moise o are cu fratele său adoptat, Ramses. Christian Bale îl joacă pe Moise, Joel Edgerton îl potretizează pe faraonul Ramses, Aaron Paul pe succesorul lui Moise, Joshua, iar Sigourney Weaver a fost distribuită în rolul reginei Tuya. Ben Kingsley îl joacă pe Nun, tatăl lui Joshua, iar Indira Varma pe cea mai înaltă preoteasă. Privind distribuţia este evident că personajele importante ale filmului sunt aduse la viaţă de actorii de culoare albă, în timp ce personajele din păturile sociale mai joase sunt reprezentate de actori aparţinând mai multor grupuri etnice, arată contactmusic.com.

Cu privire la acelaşi film, Christian Bale a stârnit controverse după ce a declarat că Moise, personaj pe care îl interpretează în drama biblică, a fost „schizofrenic şi barbar“. „Cred că omul (n.r. - Moise) era schizofrenic şi a fost unul dintre cei mai barbari indivizi despre care am citit în viaţa mea“, a declarat Bale despre personajul pe care îl joacă, citat de „The Hollywood Reporter“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite