Nouă accidente de pe platourile de filmare care au devenit scene memorabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonardo DiCaprio, Halle Berry şi Brad Pitt sunt câţiva dintre actorii care au fost protagoniştii unor accidente grave pe platourile de filmare, dar pe care le-au integrat în poveste, voit sau nu, devenind scene importante.

Freddy Mercury cânta „The show must go on/ Spectacolul trebuie să continue“, un lucru pe care actorii îl respectă indiferent dacă suferă accidente serioase, ba chiar unii dintre ei se folosesc de moment cu măiestrie. 

Accidentele suferite pe platourile de filmare reprezintă o tradiţie la fel de veche precum arta de a face film. Fie că este vorba de o cascadorie complicată, de un actor care intră un pic prea mult în pielea personajului sau, într-un caz particular, de o rochie surprinzător de periculoasă, nu există o limită a riscurilor asociate cu turnarea unui film, scriu jurnaliştii de la „Vanity Fair“, care au întocmit o listă a celor mai grave accidente care s-au transformat în scene memorabile de film. 

Fred Astaire – „Follow the Fleet“ (1936)

image

În musicalul din 1936 „Follow the Fleet“, actorii Fred Astaire şi Ginger Rogers dansează pe melodia „Let's Face the Music and Dance“, compusă de Irving Berlin, într-o scenă de trei minute. Ginger Rogers purta o rochie foarte grea, decorată cu mărgele, iar Astaire şi-a amintit: „în timpul piruetei am fost lovit cu mâneca rochiei în maxilar şi în ochi. Am continuat să dansez, deşi eram oarecum mutilat.“ După alte 20 de duble, echipa a decis că prima filmare, cea în care actorul se accidentase, a fost cea mai bună.

Channing Tatum – „Foxcatcher“ (2014)

image

În mult aşteptata dramă „Foxcatcher“, care va avea premiera în România în luna martie a anului viitor, personajul interpretat de Channing Tatum are o cădere nervoasă în camera unui hotel. În ciuda atenţionării regizorului şi a plasticului pus pe oglindă, ca măsură de protecţie, Tatum a distrus oglinda, zidul din spatele oglinzii şi chiar propriul cap. „A lovit oglinda cu capul de trei ori şi a spulberat-o. A izbit cu capul oglinda, cadrul din spatele ei şi peretele de care era prinsă, lăsând o gaură de doi centimetri adâncime. Când am dat oglinda jos, era o gaură şi în zid. Chiar s-a tăiat şi îi veţi vedea sângele în acea scenă“, a povestit regizorul Bennett Miller, citat de „Vanity Fair“.

Viggo Mortensen – „Lord of the Rings: The Two Towers/ Stăpânul inelelor: cele două turnuri“ (2002)

image

După patru duble în care aruncă o cască în direcţia camerei de filmat, Viggo Mortensen a reuşit să-şi rupă două degete de la picior la cea de-a cincea încercare. „A îngenuncheat şi a ţipat. M-am gândit că a fost o interpretare foarte puternică şi naturală. El nu ne-a spus nimic atunci, dar am aflat mai târziu că, de fapt, Viggo îşi rupsese două degete. În mod normal un actor ar fi strigat: «Tăiaţi! Chemaţi medicul!», dar Viggo a simţit durerea şi a transformat-o în joc actoricesc. Bineînţeles că a fost cea mai bună variantă, aşa că face parte din film“, a explicat regizorul Peter Jackson.

Jake Gyllenhall – „Nightcrawler/ Prădător de noapte“ (2014)

image

În cel mai nou film al său, „Nightcrawler“, care va avea premiera în România pe 5 decembrie, personajul exaltat jucat de Gyllenhall îşi varsă frustrarea pe oglinda din baie. Actorul a fost spitalizat după filmarea acestei scene, povestind: „O oglindă s-a spart în mijlocul unei scene pe care o filmam. Am lovit o oglindă, s-a spart şi mi-am tăiat mâna.“ Chiar dacă era destul de grav rănit, artistul a preferat să continue filmările şi, dacă veţi fi atenţi, îl puteţi surpinde pe Gyllenhall ascunzându-şi braţul rănit în timpul celorlalte scene.

Leonardo DiCaprio – „Django Unchained/ Django dezlănţuit“ (2012)

image

În timpul uneia dintre multele izbucniri emoţionale ale personajului său, Leonardo DiCaprio zdrobeşte cu mâna, în mod accidental, un pahar de sticlă. „Leo şi-a izbit mâna de masă în repetate rânduri, a mutat mâna mai în faţă şi, din greşeală, a lovit un pahar de cristal. Sângele îi curgea şiroaie din palmă, dar nicio clipă nu a renunţat la personaj. A continuat. A fost într-o asemenea zonă, foarte intensă. A avut nevoie de copci“, şi-a amintit producătorul Stacey Sher. Pe parcursul acelei scene, îl puteţi vedea pe DiCaprio culegându-şi, din când în când, cioburile din palmă.

Brad Pitt – „Se7en“ (1995)

image

Accidentul lui Brad Pitt de pe platourile de filmare ale thrillerului „Se7en“ a fost atât de grav, încât regizorul s-a văzut nevoit să-l introducă în scenariu. În timpul unei scene intense de urmărire prin ploaie, Pitt a trecut cu mâna printr-o fereastră. „Nu am de gând să vă spun ce am zis atunci. Nu trebuia să-şi rupă mâna, dar asta a fost soluţia, am fost obligaţi să-i băgăm accidentul în poveste“, a declarat producătorul Arnold Kopelson.

Halle Berry – „Gothika“ (2003)

image

În timpul unei lupte între Robert Downey Jr. şi Halle Berry din thrillerul psihologic „Gothika“, Downey Jr. o strânge pe Berry de braţe un pic prea puternic. Potrivit actriţei, Robert i-a sucit braţul şi i l-a rupt. „A fost un accident groaznic, dar suntem prieteni buni“, a dezvăluit artista. Downey s-a oprit în momentul în care a auzit zgomotul făcut de braţul partenerei sale, iar filmările au fost întrerupte timp de opt săptămâni, timp în care Halle Berry s-a recuperat.

Margaret Hamilton – „The Wizard of Oz/ Vrăjitorul din Oz“ (1939)

image

Margaret Hamilton, care a jucat-o pe Vrăjitoarea cea Rea din Vest, a suferit arsuri de gradul doi pe faţă şi pe mâini, atunci când o maşină pirotehnică a avut o defecţiune în timpul filmărilor. Hamilton a mărturisit că s-a întors pe platourile de filmare după şase săptămâni de recuperare. „Faţa mea era în regulă, puteam să mă machiez pentru a acoperi cicatricile, dar nu şi mâinile. Toţi nervii mâinilor erau încă expuşi, în loc de machiaj am purtat mănuşi verzi“, a declarat actriţa. Cu toate acestea, regizorul Victor Fleming este de părere că „scena a fost grozavă“.

Nicole Kidman – „Moulin Rouge“ (2001)

image

Pentru a le explica celor care au criticat-o pentru modul în care a dansat în musicalul „Moulin Rouge“, Nicole Kidman a declarat: „Mi-am rupt o coastă şi cartilagiul genunchiului – mi-am rupt coasta înainte de a începe filmările, dar asta s-a întâmplat pentru că Ewan MacGregor (partenerul din film - n.red.) m-a scăpat, apoi mi-am mai rupt-o încă o dată două săptămâni mai târziu. A început să se vindece şi ne-am gândit că un corset ar putea să mă ajute, dar mai rău mi-a rupt-o. Am stat acolo şi îmi amintesc cum mi se scurgea sângele din obraji gândindu-mă cât de ciudat era totul, dar pe Baz Luhrman (regizorul filmului - n.red.) l-am sunat abia a doua zi şi i-am spus că nu mă simt prea bine.“ Kidman a fost nevoită să filmeze multe dintre scene stând jos pentru a-şi ascunde piciorul bandajat.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite