„Taximetriști”, o comedie inspirată de viața de noapte a Bucureștiului

0
Publicat:

Filmările la „Taximetriști”, cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, au început săptămâna trecută. Filmul este o ecranizare a piesei de teatru cu același nume, aflate în repertoriul teatrului Apollo 111 din 2018. Filmările au loc în București până la mijlocul lunii octombrie, filmul ajungând în cinematografele din toată ţara pe 3 februarie 2023. 

Maria Popistașu și Alexandru Ion joacă în comedia „Taximetriști”. FOTO: Adrian Bulboacă
Maria Popistașu și Alexandru Ion joacă în comedia „Taximetriști”. FOTO: Adrian Bulboacă

Din distribuţie fac parte Alexandru Ion („Portretul luptătorului la tinereţe”, „Las Fierbinţi”), Ronaldo Matsangos („Hârtia va fi albastră”, „Sieranevada”), Maria Popistașu („Marţi după Crăciun”, „Întregalde”), Victoria Răileanu („Vlad”), Monica Bârlădeanu („Despre oameni și melci”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Closer to the Moon”), Andi Vasluianu („Sieranevada”, „Umbre”, „Despre oameni și melci”) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu).  Cu apariţii speciale sunt prezenţi Adrian Nicolae („Lumea e a mea”, „Mia își ratează răzbunarea”) și rapperul Spike. 

Filmul este produs de Bold Film Studio, primul fond de investiţii de film din România, alături de Tangaj Production și Avanpost Media. La fel ca în cazul piesei de teatru, scenariul filmului este semnat de Bogdan Theodor Olteanu împreună cu Adrian Nicolae. 

„În scenariul filmului am încercat, împreună cu Adrian Nicolae, să conservăm tot ceea ce a fost bun în piesa de teatru. Că personajele au mult umor, dar acesta nu e niciodată gratuit. Că există o dramaturgie riguroasă, iar sursa de inspirație este viața Bucureștiului și nu clișee copiate din filme americane. Pariul nostru e că se poate face film de public și fără misoginie, homofobie și glume proaste. Sunt convins că spectatorii vor râde și vor empatiza cu Lică și Liviu, vor fi alături de ei în toate reușitele și ghinioanele lor”, declară regizorul Bogdan Theodor Olteanu. 

Un film despre poveștile a doi taximetriști prinși în vâltoarea vieții de noapte 

În film călătorim prin București împreună cu Lică și Liviu, doi taximetriști care în cursul unei singure nopţi se intersectează cu tot felul de clienţi. Ar trebui să fie o noapte obișnuită însă se dovedește una plină de suspans. Prin mașinile lor trec tineri care merg la party-uri, DJ, interlopi, prezentatori TV, etc. 

Toate aceste călătorii ajung să aibă un impact neașteptat în viaţa lor. Lică, jucat de Alexandru Ion, este prototipul taximetristului enervant, care știe cum e treaba cu viaţa, cu traficul, cu politica și cu încălzirea globală, el este șoferul care dă geamul jos și urlă la mașina de lângă. 

De cealaltă parte, Rolando Matsangos, în rolul lui Liviu, este un taximetrist de conjunctură, care este permanent în căutarea unui job mai bun. Liviu te duce în tăcere până la destinaţie și își cere scuze dacă vorbește la telefon. Nu se supără când nu mai ai bani de bacșiș și te primește în mașină fără să întrebe unde mergi sau fără să-ţi dicteze preţul de pornire. 

Filmul „Taximetriști” 

Premiera: 3 februarie 2023 

Regizor: Bogdan Theodor Olteanu 

Scenariu: Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae 

Distribuția: Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistașu, Victoria Răileanu, Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu, Mădălina Stoica, Ana Maria Guran, Nicoleta Hâncu, Carol Ionescu, Alex Mircioi, Ramona Niculae, Ștefania Cîrcu, Emma Mateciuc, Adrian Ban, Adi Bulboacă, Adrian Nicolae, Spike 

Director de imagine: Marius Apopei 

Scenografie si costume: Alexandra Panaite 

Producția: Bold Film Studio alături de Tangaj Production și Avanpost Media 

Distribuitor: Forum Film România

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite