Marius Bodochi este bărbatul-lup din filmul “Capra cu trei iezi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea care ne fascina în copilărie devine azi un horror pshilogic. Marius Bodochi este bărbatul-lup din filmul “Capra cu trei iezi”.

Marius Bodochi in rolul barbatului lup din filmul Capra cu trei iezi Sursa foto Transilvania Film
Marius Bodochi in rolul barbatului lup din filmul Capra cu trei iezi Sursa foto Transilvania Film

Cei care au crescut cu poveștile lui Ion Creangă vor avea o mare surpriză atunci când vor vedea pe marile ecrane adaptarea modernă a nuvelei “Capra cu trei iezi”. Invitat în ediția Interviurile Adevărul Live, actorul Marius Bodochi povestește despre personajul pe care îl joacă în acest film.

Capra cu trei iezi” cel mai popular film românesc  la TIFF 2022

Pe 28 octombrie, filmul “Capra cu trei iezi” va intra pe marile ecrane din România. Filmul regizat de Victor Canache a fost prezentat în premieră internațională  în ediția din acest an a TIFF, unde a câștigat Premiul Publicului.

Dacă în copilărie, celebrul “Trei iezi cucuieți, ușa mamei descuieți .... “ ne părea atât de tandru și de plăcut, în versiunea modernă “Capra cu trei iezi” este un horror care nu mai are nicio legătură cu povestea din copilăria noastră.

Regizorul Victor Canache transformă capra, lupul și cei trei iezi în personaje umane interpretate de Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Iar întreaga acțiune rămâne plasată în mediul rural, specific versiunii inițiale.

“Regizorul respectă povestea lui Creangă, doar că schimbă personajele. În locul animăluțelor acum sunt oameni. Dar când un individ omoară un copil, atunci ce este? Un horror, nu?! Exact asta se întâmplă în film. Motivația bărbatului-lup din film de a ucide un copil este de fapt o răzbunare pe mama celor trei copii. Bărbatul-lup are o dorință puternică pentru femeia respectivă. Aceasta îl refuză și de aici pornește drama. Așa s-a ajuns la un horror psihologic. Victor Canache insistă mult pe psihologia acestor personaje, pe care așa le creionează și Ion Creangă“ spune Marius Bodochi pentru Adevărul Live.

Un film horror plasat în ruralul românesc

Viziunea modernă pe care o aduce regizorul Victor Canache despre “Capra cu trei iezi” poate să ilustreze foarte bine fiecare știre din media despre cazurile de abuz sau chiar de crimă pe  care le sevârșesc mulți bărbați violenți asupra femeilor și soțiilor lor și chiar a copiilor, fie că aceste drame se petrec la oraș sau la sat.

Dar regizorul menține acțiunea în mediul rural românesc, păstrând astfel legătura cu varianta lui Creangă. Marius Bodochi spune că acest film horror plasat în mediul rural românesc are și o anumită poezie a lui, poate chiar și o poezie a răului“.

Bodochi mai spune că este plăcut surprins să vadă că filmul “Capra cu trei iezi“ se bucură de mare succes de public, iar la TIFF unde a fost prezentat pentru prima dată a fost foarte bine primit.

“Capra cu trei iezi“ a pornit întâi de toate de la un scurt metraj realizat tot de Victor Canache, ca mai târziu, în timpul pandemiei să se dezvolte într-un film de lung metraj, produs de Casa de Filme Nouă și distribuit de  Transilvania Film.

Maia Morgenstern și Marius Bodochi dau viață celor două personaje din “Capra cu trei iezi“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite