„Taximetriști“, comedia care face deja „valuri“ în social media, va fi lansată mâine în cinematografe VIDEO FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul, care are în distribuție actori precum Andi Vasluianu, Monica Bîrlădeanu și Micutzu, e primul lungmetraj românesc lansat simultan în România și Republica Moldova.

Lungmetrajul ajunge din 20 ianuarie în 82 de cinematografe din 47 de orașe din țară. „Taximetriști“ este o comedie regizată de Bogdan Theodor Olteanu și scrisă alături de Adrian Nicolae și îi are ca protagoniști pe Liviu (Rolando Matsangos) și Lică (Alexandru Ion), doi taximetriști care încearcă să supraviețuiască unei ture de noapte, în care fiecare client are o problemă și fiecare cursă e o aventură.

Alexandru Ion și Cosmin Nedelcu (Micutzu) pe afișul filmului Taximetriști
Alexandru Ion și Cosmin Nedelcu (Micutzu) pe afișul filmului Taximetriști

Lică - taximetristul „știe-tot“ - și Liviu - taximetristul „tace mult“ - sunt prieteni buni, deși sunt complet diferiți. Pentru ei, o tură de noapte prin București e o adevărată aventură în care întâlnesc oameni de toate felurile, de la corporatiști și tineri petrecăreți, la vedete TV și interlopi. Din distribuție mai fac parte Monica Bârlădeanu, Maria Popistașu, Victoria Răileanu, Cosmin Nedelcu (Micutzu) etc.

Filmat de-a lungul a 16 nopți, în București, dintre care șase nopți pe platforma mobilă, „Taximetriști“ invită publicul într-o poveste plină de umor și suspans în viața de noapte a orașului, alături de personaje savuroase, de la tineri petrecăreți și corporatiști, la vedete, DJ sau chiar interlopi.

Premiera de gală a filmului a avut loc luni, 16 ianuarie, la Cinema City AFI Cotroceni din București, a reunit peste 1.500 de persoane, în șapte săli de proiecție, printre care actori din distribuție - Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Monica Bârlădeanu, Victoria Raileanu, Mădălina Stoica, Cosmin Nedelcu, Alex Mircioi, Vlad Ionuț Popescu, Ana Maria Guran sau Spike (Paul Mărăcine), care este autorul piesei de pe coloana sonoră și are o apariție specială în film.

Printre invitații la premiera de gală s-au aflat îndrăgiți actori, precum: Magda Catone, Elvira Deatcu, Pavel Bartoș, Vlad Gherman, Oana Moșneagu, Ada Condeescu, Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Flora, Ioana Bugarin, Olimpia Melinte, Ioana Blaj, Kira Hagi, Nicu Banea, jurnaliștii Răzvan Exarhu, Andi Moisescu, Florin Negruțiu și Oana Zamfir, comedianții Claudiu Teohari (Teo), Sorin Pârcălab, Geo Adrian, George Dumitru, Nelu Cortea, Radu Bucălae, Mădălin Cârje, Alex Dobrotă, Teodora Nedelcu, Toma Alexandru ș.a.

„Lansarea în atâtea săli concomitent a fost copleșitoare. De fiecare dată când faci ceva, un film sau un spectacol, primul contact cu publicul e un moment al adevărului. În care nu știi niciodată ce se va întâmpla. Cât din ce ți-ai imaginat tu va ajunge la spectatori. Acum așteptarea asta a fost înmulțită cu numărul de proiecții, adică șapte”, a mărturisit regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite