„Tatăl“ Star Wars împlineşte 71 de ani: Cine e George Lucas, omul care a creat o franciză de miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Lucas, începând cu 1973, a lucrat la un film SF despre aventurile din spaţiu ale unor personaje, printre care se regăsea şi un anume Luke Starkiller. Câteva decenii mai târziu, universul acesta se numeşte „Star Wars“ şi are milioane de fani în întreaga lume.

Astăzi se împlinesc 71 de ani de la naşterea lui George Lucas, omul care a creat una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei.

În urmă cu foarte mult timp, pe un tărâm foarte îndepărtat se năştea George Walton Lucas, Jr. Petrecându-şi copilăria în Modesto, California, George Lucas a dezvoltat o pasiune pentru maşini şi curse. Această pasiune a dispărut, însă, în urma unui grav accident, iar Lucas s-a orientat către cinematografie.

Deşi a produs un număr de filme cu bugete reduse în anii ’60, primele realizări importante ale acestuia au venit abia la începutul anilor ’70, odată cu THX 1138 şi American Graffiti.

<a href="http://playtech.ro/2015/aniversarea-lui-george-lucas-omul-care-ne-a-dat-star-wars-si-ne-a-invatat-sa-visam-la-viitor/" target="_blank" rel="nofollow">Descoperă la Playtech povestea lui George Lucas, „tatăl“ universului Star Wars</a>

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite