VIDEO Top 10 actori care au apărut postum în filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria de film de la Hollywood a pierdut anul acesta doi dintre cei mai îndrăgiţi actori, James Gandolfini şi Cory Monteith. Chiar dacă cei doi sunt mult mai cunoscuţi pentru rolurile lor din seriale de televiziune, Gandolfini în rolul lui Tony Soprano din serialul „Clanul Soprano“ şi Monteith în rolul lui Finn Hudson din serialul „Glee“, fiecare va apărea în filme ce vor fi lansate pe piaţă abia anul viitor.

Gandolfini, care a murit în luna iunie, la vârsta de 51 de ani, va apărea în comedia „Enough Said“, alături de Julia Louis-Dreyfus, care va ajunge în cinematografe în septembrie, precum şi în filmul „Animal Rescue“, preconizat pentru lansare în 2014. Cory Monteith, care a decedat în iulie la doar 31 de ani, va apărea în două filme: „McCanick“ şi „All the Wrong Reasons“.

În memoria celor doi, dar şi a altora care au adus cinste cinematografiei, „Huffington Post“ a întocmit un top cu cei mai îndrăgiţi actori care au plecat prea repede dintre noi, dar care au lăsat în urmă cele mai memorabile roluri. De la Whitney Houston, Heath Ledger şi Tupac Shakur la Bruce Lee şi James Dean, iată doar câşiva dintre aceşti mari actori.

James Gandolfini (1961 – 2013)

„Enough Said“ este ultimul film în care actorul care a murit la 51 de ani din cauza unui atac de cord a interpretat rolul principal. Producţia ce va debuta în septembrie prezintă povestea unei maseuze care se îndrăgosteşte de fostul soţ (Gandolfini) şi de unul dintre clienţi (Julia Louis-Dreyfus).

Actorul a murit anul acesta, pe 19 iunie, din cauza unui atac de cord, în timp ce se afla într-o călătorie la Roma cu fiul său din prima căsătorie. Gandolfini a fost înmormântat în New York, iar la ceremonie au participat familia, prietenii şi colegii din „Clanul Soprano“, printre care Edie Falco (interpreta Carmelei, soţia lui Tony Soprano), Aida Turturo (sora lui Tony Soprano), Joe Pantoliano, Dominic Chianese, şi Steve Buscemi.

Cory Monteith (1982 – 2013)

Devenit celebru pentru rolul Finn Hudson din serial „Glee“, actorul canadian Cory Monteith va apărea în două filme: „McCanick“ şi „All the Wrong Reasons“. Anterior, acesta a jucat în două fime indie. Într-una dintre pelicule, drama „McCanick“, filmată în septembrie 2012, Cory a interpretat un infractor periculos, dependent de droguri, recent eliberat din închisoare.

În viaţa reală, actorul s-a luptat cu dependenţa de stupefiante încă din adolescenţă, iar această dependenţă a condus, într-un final, la moartea lui. Decesul starului din serialul „Glee“ a survenit la doar câteva luni după ce acesta a urmat un tratament într-o clinică de dezintoxicare.

Whitney Houston (1963 – 2012)

Whitney Houston, celebră atât pentru cântecele ei de dragoste, cât şi pentru scandalurile generate de dependenţa ei de droguri, a fost găsită decedată anul trecut în cada unei camere de hotel din Beverly Hills, la vârsta de 48 de ani. Autorităţile au considerat că moartea ei a fost accidentală, fiind cauzată de consumul de cocaină şi de o maladie cardiacă.

Fosta cântăreaţă a jucat în filmul „Sparkle“, un musical american, care se concentrează pe povestea a trei tinere surori din Harlem care vor să formeze o trupă, în anii 1950. Pentru Houston a fost cel de-al cincilea şi ultimul rol într-un lungmetraj înainte de a deceda pe 11 februarie 2012, la trei luni după ce terminarea filmărilor. Pelicula a fost dedicată în memoria acesteia.

Heath Ledger (1979 – 2008)

Heath Ledger, unul dintre starurile cele mai talentate de la Hollywood, şi-a găsit sfârşitul la vârsta de 28 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente. La momentul morţii, actorul tocmai încheiase filmările pentru filmul din seria „Batman“, „The Dark Knight“ („Cavalerul Negru“). Deşi nu a apucat să vadă roadele muncii sale, Ledger a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, postum. De asemenea, acesta a mai apărut în filmul, din 2009, „The Imaginarium of Doctor Parnassus“.

Richard Harris (1930 – 2002)

Actorul de origine irlandeză rămâne foarte îndrăgit pentru rolul lui Albus Dumbledore, din primele două filme ale seriei „Harry Potter“. În plină gloria a carierei sale, între anii 1960 şi 1970, Harris era foarte cunoscut pentru consumul excesiv de alcool.

Aaliyah (1979 – 2001)

Aaliyah Dana Haughton a jucat în filmul „Queen of the Damned“, lansat în 2002, la un an după dispariţia tragică a artistei într-un accident aviatic, în care au fost implicate nouă persoane. Deşi cariera sa muzicală a durat doar şapte ani, materialele sale discografice au fost comercializate în peste 32 de milioane de exemplare.

Tupac Shakur (1971 – 1996)

Tupac Shakur şi-a început cariera de actor cu filmul ,,Juice", din 1992, unde interpreta un adolescent pe nume Bishop. Filmul a fost foarte bine văzut, criticii spunând că Bishop este un personaj complex şi reprezintă o parte din adolescenţii din ziua de astăzi. În 1993, a jucat în filmul ,,Poetic Justice“, alături de Janet Jackson, jucând în rolul unui postaş pe nume Lucky. În 1994, Tupac a jucat în filmul „Above The Rim“, un film dramatic despre baschet, unde el joacă rolul unui traficant de droguri.

În 1996, Tupac a filmat filmul „Bullet“, care a fost lansat la câteva luni după moartea sa. În acest film, Tupac joacă rolul lui Tank. Următorul său film a fost „Gridlock’d“, lansat tot la câteva luni după moartea sa, jucând rolul lui Ezekiel „Spoon“ Whitmore. În 1997, a fost lansat ultimul film a lui Tupac, numit „Gang Related“, unde joacă rolul unui detectiv corupt pe nume Rodriguez.

Bruce Lee (1940 – 1973)

Bruce Lee este cunoscut pentru rolurile sale din cinci filme de lung-metraj: „Marele şef“ (1971) şi „Pumnul de fier“ (1972), „Calea dragonului“ (1972), regizat şi scenarizat de Lee; „Intrarea dragonului“ (1973) şi „Jocul morţii“ (1978). Lee rămâne foarte popular în rândul chinezilor, deoarece a descris naţionalismul chinezesc prin filmele sale.

Clark Gable (1901 – 1960)

Cel mai răsunător rol al său, Rhett Butler, a fost în filmul ,,Gone with the Wind“/„Pe aripile vântului“, alături de actriţa Vivien Leigh, în anul 1939. Ultimul său rol, în filmul „The Misfits“, l-a pus alături de Marilyn Monroe, de asemenea, la ultima apariţie pe marele ecran. Gable a fost numit cel de-al şaptelea cel mai bun actor al tuturor timpurilor de către Istitutul American de Film.

James Dean (1931 – 1955)

James Dean rămâne unul dintre actorii care fascinează şi astăzi publicul, deşi repertoriul său cuprinde numai trei filme „East of Eden“ („La răsărit de Eden), „ Rebel Without A Cause“ („Rebel fără cauză“) şi „Giant“(„Uriaşul“). Cariera sa s-a sfârşit brusc, în 1955, din cauza unui accident auto care i-a curmat viaţa. James Dean a fost primul artist care a primit un Oscar postum, pentru Cel mai bun actor.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite