„Air“, povestea celor mai cunoscuți pantofi sport din lume. „Un film despre legende cu legende“ VIDEO

0
Publicat:

Filmul cu Ben Affleck și Matt Damon spune povestea pantofilor sport Nike Air, făcuți celebri de Michael Jordan. Pelicula va fi lansată în aprilie și deja e în vizorul Oscarurilor de anul viitor.

Ben Affleck, în rolul fondatorului Nike, în filmul „Air“
Ben Affleck, în rolul fondatorului Nike, în filmul „Air“

În 1997, cuplul Ben Affleck-Matt Damon scria istorie cu filmul „Good Will Hunting“, astăzi un clasic al cinematografiei. Nu numai că jucau împreună, dar și câștigau un Oscar pentru Cel mai bun scenariu.

26 de ani mai târziu, Ben Affleck și Matt Damon sunt din nou parteneri într-o peliculă care va apărea în cinematografe în luna aprilie și care e considerată un potențial nominalizat la categoria Cel mai bun film, la Premiile Oscar 2024.

„Air“ este un film cu supereroi, dar niciunul dintre ei nu poartă pelerină, ci adidași. Regizat de Ben Affleck, cu o distribuție de top - Matt Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Marlon Wayans, Chris Messina, Chris Tucker și Viola Davis – filmul spune povestea liniei de pantofi Nike Air, probabil cea mai cunoscută linie de încălțăminte sport din lume, fabricată și azi, la 36 de ani de la lansare.

În 1987, un angajat Nike, Inc. încearcă să salveze compania de la dezastru și să încheie o afacere cu jucătorul de baschet pe-atunci începător Michael Jordan, înainte ca acesta să joace în NBA și să primească porecla „Air“ (pentru salturile uimitoare pe care reușea să le facă atunci când juca). Ben Affleck joacă rolul fondatorului Nike, Phil Knight, Matt Damon joacă rolul lui Sonny Vaccaro, cel care care i-a adus pe Jordan la Nike, Viola Davis e mama lui Jordan.

Lăudat de critici

Așa cum a făcut în „Argo“ (pentru care a câștigat un Oscar), Affleck știe cum să-i „exploateze“ pe toți, într-un film care aduce laolaltă drama și comedia.

Filmul, care a avut premiera de gală săptămâna trecută, a primit recenzii foarte bune din partea criticilor. „Unul dintre cele mai bune filme despre sport făcute vreodată. Affleck surprinde cu succes «călătoria» emoționantă și amuzantă a Nike, în timp ce aduce un omagiu respectuos tuturor celor implicați. Este cu adevărat un film despre legende cu legende“, a scris Indiewire, în timp ce „Variety“ a comparat „Air“ cu „Jerry Maguire“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite