„The Last Dance”, filmul despre Michael Jordan a rupt audiența. Cât a câștigat sportivul și ce a făcut cu banii VIDEO

0
Publicat:

„The Last Dance”, documentar dedicat legendarului Michael Jordan, este cel mai vizionat din istoria Americii. Producția a spulberat recordul de audienţă al postului ESPN pentru un documentar: 6,1 milioane de telespectatori au urmărit la televizor premiera primelor două episoade.

Producția „The Last Dance” a apărut pe ecrane în plină pandemie de coronavirus, în aprilie 2020 și a avut un succes răsunător, relatează gsp.ro

Cel mai vizionat documentar din istoria Americii cuprinde zece ore de film, împărțit în 10 episoade, realizat de ESPN și produs împreună cu Netflix, NBA și Jordan. Producătorii se așteptau la o lovitură de box-office, dar miniseria a fost intens urmărită, mai ales că a fost difuzată în timpul pandemiei. Trebuia să se difuzeze în iunie, cu ocazia finalei NBA, dar situația planetară a devansat apariția, la presiunile făcute de ESPN, arată sursa citată mai sus.

Michael Jordan, o legendă FOTO Profimedia
Michael Jordan, o legendă FOTO Profimedia

Două decenii de așteptare

Filmul are în prim-plan ultimul titlu de campion din cele șase pe care Michael Jordan le-a câștigat împreună cu Chicago Bulls, cel din sezonul 1997-1998. Imaginile video din acea ediție memorabile au fost posibile datorită lui Jordan, însă după o așteptare de 20 de ani.

Înaintea sezonului 1997/1998, Jordan şi Chicago Bulls şi-au dat acordul pentru ca o echipă a NBA Entertainment să-i însoţească pe sportivi. Condiția a fost că decizia folosirii imaginilor îi va aparţine lui Jordan. Acesta a blocat ulterior proiectul timp de aproape 20 de ani, pe motiv că nu este pregătit. Pentru acest film, Jordan a primit de la ESPN 4 milioane de dolari, sumă pe care a donat-o în întregime.

"Este un businessman foarte inteligent"

În primăvara 2022, Idris Elba a declarat celor de la Bleacher Report că a avut intenția de a-l portretiza pe legendarul sportiv în povestea vieții lui, pe ecrane. Cei doi chiar au discutat pe seama ideii.

În capul meu, să-l joc pe Jordan nu ar fi fost despre jucătorul de baschet. Ci pe omul de afaceri. Este un businessman foarte inteligent. Iar opera lui ca filantrop este nerostită. Lui îi pasă, face o grămadă pentru oameni. Asta am țintit eu. Aș fi vrut să-l joc pe Jordan. Dar el a spus ceva de genul: «Ah, nu sunt gata pentru această poveste, deocamdată»”, a povestit actorul londonez.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite