Femeia fatală a anilor '70: irezistibila Vasilica Tastaman: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!“ VIDEO

0
Publicat:

Talentată și frumoasă, Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor 70, a atras cu mare ușurință spectatorii în sălile de spectacole și bărbații în viața ei. Este una dintre marile actrițe pe care le-a avut România. Astăzi se împlinesc 20 de ani de la decesul artistei.

Pe cât a fost de talentată și de admirată, pe atât a fost de controversată. Actrița Vasilica Tastaman a fost căsătorită de două ori, dar a avut mai multe derapaje erotice.

Vasilica Tastaman, o actriță genială FOTO Captură video
Vasilica Tastaman, o actriță genială FOTO Captură video

A avut doar doi soți, antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), apoi Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soțul Andei Călugăreanu.

Actorul Vladimir Găitan își amintește de povestea fulgerătoare de iubire dintre Vasilica Tastaman și Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani. „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu.”

Vasilica Tataman a divorțat de Emeric Jenei, iar Dan Tufaru s-a despărțit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul cu năbădăi, actrița având câteva derapaje erotice, iar Dan Tufaru apucându-se serios de băutură, relatează click.ro 

"Era o bijuterie" 

Extrem de frumoasă, blondă, cu părul lung și ondulat, Vasilica Tastaman cucerea publicul și bărbații cu farmecul său irezistibil. A jucat în filme care s-au bucurat de un imens succes la public: „B.D. în alertă”, „Eu, tu şi Ovidiu”,, „Nea Mărin miliardar”, „Veronica”, „Grăbeşte-te încet” şi multe altele.

Vasilica Tastaman avea doar 16 ani când a urcat pe scenă, în orașul ei natal Brăila. A fost remarcată imediat și a avut o evoluție rapidă. Radu Beligan era profund impresionat de talentul ei. “Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea nici un fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea“, mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.  

Vasilica Tastaman s-a născut la Brăila, pe 6 octombrie 1933. O perioadă a fost ucenică la o fabrică de textile din localitate. La 16 ani și-a descoperit dragostea pentru teatru și, totodată, menirea. Atunci a debutat pe scena teatrului din orașul natal. Talentul ei nu a rămas neremarcat, astfel încât s-a bucurat de o evoluție rapidă. Și asta fără ca măcar să aibă studii de artă teatrală.

Tânără, frumoasă, cu o voce inconfundabilă, Vasilica Tastaman a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giulești și Bulandra, iar la 25 de ani debuta în film, în celebra peliculă “De-ale carnavalului” (1958).

Cum a făcut rost de locuință

Când a ajuns în Bucureşti, Vasilica Tastaman nu avea unde locui. “Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!“. Lucia Sturdza Bulandra a luat rezolvarea problemei pe umerii ei, s-a înființat la Primărie și i-a cerut personal primarului o locuință pentru Vasilica Tastaman. Refuzul primarului a determinat-o pe marea Lucia Sturdza Bulandra să recurgă la un gest extrem: s-a aruncat în genunchi și l-a implorat cu lacrimi în ochi să o ajute cu o locuință. La distanță de doar câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în locuința obținută cu ajutorul directoarei.

A stat 20 de ani în Suedia

După o carieră fabuloasă în România, în 1981 a plecat în Suedia, împreuna cu fiul său, şi s-a întors după douazeci de ani. A jucat şi acolo, dar fără succesul din ţară. Îşi dorea să revină în spectacolele de la Teatrul de Comedie, chiar repeta pentru piesa ,”Audiţia”, dar destinul a avut alte planuri cu ea: a murit pe 30 martie 2003, în urma unei boli grave la ficat. A fost înmormântată în oraşul Oradea, acolo unde locuieşte fiul său. În Brăila natală, o stradă îi poartă numele.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite