Evenimentul caritabil „Artă pentru viaţă“, la a noua ediţie

Evenimentul caritabil „Artă pentru viaţă“, la a noua ediţie

Fundaţia „Renaşterea“ pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură are ca scop conştientizarea publicului din România a unor probleme cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. FOTO Shutterstock

Fundatia „Renaşterea“ a organizat vineri, 4 aprilie, a noua ediţie a evenimentului caritabil „Artă pentru viaţă“, sub înaltul patronaj al Ambasadorului Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, E.S. Jean Hubert Lebet.

Evenimentul din acest an a fost dedicat culturii şi artei elveţiene, reunind specialişti de cel mai înalt nivel ai medicinei pe plan naţional şi internaţional, susţinatori ai programelor Fundaţiei Renaşterea.

„Multumim Ambasadorului Confederaţiei Elveţiene, ES Jean Hubert Lebet, pentru că a acceptat să găzduiască acest important eveniment caritabil şi tuturor artiştilor, designerilor care s-au alăturat cauzei noastre donând creaţiile lor, ajutând astfel, mii de femei să îşi păstreze sănătatea. “,  a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

Cu ocazia Galei de anul acesta, Fundaţia a anunţat incheierea unui parteneriat cu cel mai nou spital din Turcia, „ Liv Hospital“. Parteneriatul dintre Fundaţia Renaşterea şi LIV Hospital constă în schimbul de experienţă dintre medicii colaboratori ai celor două instituţii, discounturi acordate pacienţilor trimişi de către Fundaţie la Istanbul, dar şi investigaţii medicale gratuite oferite pacientelor Fundatiei Renaşterea de profesori renumiţi din Turcia.

Gala „Artă pentru Viaţă”, realizat cu sprijinul Novartis Oncology, are drept scop strângerea de fonduri pentru continuarea programelor fundaţiei şi de a mulţumi celor care susţin constant ceste proiecte. De regulă, strângerea de fonduri se face prin licitaţie scrisa, a unor lucrări de artă, accesorii şi bijuterii donate de artişti, precum Irina Horsia Gianasso, May Oana Isar, Iuri Isar şi Constantin Pacea, şi designeri, dar şi a unor produse unice donate de sportivi renumiţi ca Nadia Comaneci, Simona Halep, Ilie Nastase, Leonard Doroftei. De asemenea, actorul Kevin Costner s-a implicat în acţiunile întreprinse de fundaţie.

La evenimentul de vineri, a fost prezentă Carmen Toc, pacientă diagnosticată cu cancer de sân în stadiu avansat, care a dorit să aducă în atenţia publicului faptul că acest tip de cancer nu trebuie să demotiveze. Cu ajutorul terapiilor şi tratamentelor medicale actuale, existente şi în Romania, se poate asigura o creştere exponenţiala a calităţii vieţii, a menţionat pacienta. Astfel, Carmen Toc a donat o serie de lucrări de grafică, pentru a fi scoase la licitaţia organizată de Fundaţia Renaşterea.

Totodată, printre invitaţii prezenţi se numără: reprezentanţi ai corpului diplomatic, guvernamentali şi numeroşi susţinători ai fundaţiei: Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Andreea Esca, Camelia Şucu, Amalia Nastase şi Oana Cuzino.

Cu ajutorul campaniilor de informare şi ale evenimentelor caritabile, Fundaţia a putut achiziţiona şi opera Unităţi Mobile de Diagnostic pentru Sân şi col Uterin ce oferă gratuit investigaţii medicaşe femeilor din mediul rural. Astfel, prin intermediul acestui program, în cei patru ani de activitate, 16.400 de femei, din 34 de localitaţi ale ţării au beneficiat de  8.386 de mamografii şi 14.720 de Teste Babeş Papanicolau, gratuite.

Fundaţia „Renaşterea“ pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiinţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor : cancerul de sân. În urma activităţii susţinute, guvernul Romaniei a acordat Fundaţiei Renaşterea, in anul 2008, statutul de Organizaţie de Utilitate Publică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: