Articol publicitar

Noi abordări în tratarea depresiei. Servicii la standarde internaţionale, oferite de Polaris Medical – cel mai mare spital privat de recuperare din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifrele arată că 1 din 10 români suferă de depresie, iar evoluţia datelor statistice din ultimii ani arată creşterea alarmantă a prevalenţei şi incidenţei acestei boli în rândul populaţiei generale. Mai precis, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a furnizat informaţii îngrijorătoare care arată că depresia a devenit „boala secolului” şi că, în mai puţin de 5 ani, ea va deveni a doua cauză de dizabilitate la nivel mondial.

Toate aceste informaţii indică importanţa diagnosticării şi tratării corecte, încă de la primele semne, a unei afecţiuni atât de sensibile precum depresia, indiferent dacă simptomele sunt decelate de pacient, de membrii familiei ori de un medic.

Stigmatizarea persoanelor care suferă de depresie, principala problemă a netratării acestei afecţiuni

În România, cel mai dramatic aspect în cazul unei astfel de probleme constă în refuzul celor suferinzi de a se adresa unui medic psihiatru pentru a fi ajutaţi. Încă mai există, aşadar, acea impresie generală potrivit căreia apelarea la o clinică specializată în tratarea unor afecţiuni de natură psihică – aşa cum este depresia – presupune, în mod implicit, primirea statutului de „bolnav psihic” sau de „nebun”.

Specialiştii, însă, duc o luptă grea pentru a înlătura aceste prejudecăţi din concepţia generală a oamenilor, explicând că, tocmai din cauza stigmatizării, persoanele care suferă de depresie evită prezentarea la psihiatru şi amână începerea unui tratament adecvat.

Acest lucru face ca un număr foarte mare de pacienţi să ajungă în stare gravă, sau chiar de urgenţă, într-o secţie de psihiatrie, iar internarea involuntară le provoacă şi mai mult rău.

Depresia în cifre

Depresia – în toate formele ei ca şi gravitate sau cronicitate – este cea mai frecventă tulburare psihică, fiind cu adevărat „boala secolului”. În 2014, spre exemplu, în România s-au sinucis 2400 de oameni, cea mai mare parte dintre ei având o depresie diagnosticată sau nu. De atunci şi până în prezent, însă, cifrele au cunoscut o creştere continuă.

Singurul mod prin care aceste lucruri ar putea cunoaşte o schimbare în bine depinde de fiecare dintre noi. Atât pacienţii depresivi, cât şi membrii familiei acestora ar trebui să ţină cont de gravitatea afecţiunii de care suferă, să fie informaţi corect şi să cunoască toate riscurile la care se expun atunci când refuză internarea pe diverse motive.

Astfel, atunci când simptomele depresive se fac simţite clar, mai ales de către cei apropiaţi persoanei în cauză, nu mai este loc de amânare. Prezentarea la medicul psihiatru şi internarea, eventual, dacă el o recomandă, nu ar trebui amânate.

Tratarea depresiei prin abordări de ultimă oră

Mulţi dintre pacienţii care îşi înving prejudecăţile şi calcă pragul clinicilor specializate, căutând vindecare, sunt tot mai tineri, oameni activi, care provin din toate domeniile de activitate şi din toate păturile sociale.

La final, majoritatea dintre ei regretă doar faptul că nu au făcut acest pas mai devreme, iar asta deoarece, astăzi, avem acces la cele mai noi abordări ale problemelor de natură psihică şi psihologică, precum şi de ultimele tehnologii dedicate actului medical în sine. 

Spitalul de Recuperare Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din România, a schimbat deja „faţa” sistemului sanitar din punct de vedere al modului şi condiţiilor în care sunt tratate tulburările psihice.

Astfel, pacienţii din cadrul Spitalului Polaris Medical beneficiază de consultaţii în mai multe discipline medicale, în vederea stabilirii cu precizie a diagnosticelor medicale şi a celei mai bune conduite terapeutice. Acest mod de lucru le conferă medicilor mai multă acurateţe, cât şi mai multă eficacitate şi viteză în procesul de recuperare a stării de sănătate.

Mai precis, pacienţii care se adresează spitalului Polaris Medical sunt incluşi într-un demers multidisciplinar, în care o echipă medicală de elită participă la evaluarea şi diagnosticarea eventualelor condiţii medicale care pot cauza suferinţa psihică, aici incluzând atât banalele analize de sânge cât şi examinări complexe de ultrasonografie, radiologie, tomografie computerizată, electroencefalografie, electromiografie, teste de efort, ecocardiografie şi multe altele.

La succesul recuperării psihiatrice participă în mod hotărâtor şi suportul psihologic pe care îl oferă echipa formată din psihologi, din cadrul secţiei de Psihiatrie. Psihologul este prima persoană care intră în echipa terapeutică, alături de meidul curant psihiatru, imediat după internare.

Toate aceste investigaţii sunt efectuate de medici specialişti într-o manieră integrată, ţinând cont de celelalte consulturi deja efectuate şi participând activ la procesul de recuperare. Polaris Medical a creat chiar şi un pachet special pentru pacienţii care suferă de depresie, ajutându-i, astfel, să treacă mai uşor prin experienţa necesară tratării.

Polaris Medical – servicii medicale de ultimă generaţie şi spitalizare în condiţii occidentale

Imagine indisponibilă

Clinica, situată într-un cadru natural unic, din judeţul Cluj, este structurată pe cinci nivele şi dispune de peste 180 de paturi pentru spitalizare, dar şi de diferite spaţii de relaxare precum restaurant, cafeterie, coafor sau sală multifuncţională.

De asemenea, locaţia spitalului Polaris Medical le permite pacienţilor să-şi petreacă o mare parte din timp în aer liber, indiferent că vorbim de activităţi de ergoterapie sau despre trasee de mers în cazul programelor de recuperare, ori, pur şi simplu, de o plimbare prin livadă.

Toţi cei care au avut vreodată contact direct sau indirect cu suferinţa psihică ştiu cât e de greu să-i faci faţă, cât de consumatoare este ea, atât pentru pacient, cât şi pentru aparţinători. Cât de important este să ai o persoană calificată care să fie şi disponibilă să-ţi răspundă la întrebări, uneori chiar şi la cele nerostite, intuindu-ţi, prin experienţa sa profesională, nevoile, dilemele şi fricile cele mai profunde!

Cei care ne-au trecut pragul ştiu despre ce este vorba. Cu ajutorul personalului medical de elită, a serviciilor personalizate şi a cadrului natural unic în care este amplasat spitalul, îi ajutăm pe oameni să-şi recapete sănătatea, încrederea în viitor, să redevină activi, să-şi continue activităţile obişnuite şi să se bucure de viaţă alături de familie”, a precizat Dr.Mihai Câsu, şeful secţiei de Psihiatrie Polaris Medical.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite