Tricotilomania, boala care te face să-ţi smulgi părul

Tricotilomania, boala care te face să-ţi smulgi părul

Boala se poate manifesta prin mai multe forme, de la răsucirea şi netezirea părului până la smulgerea lui din cap.

Vorbeşti la telefon şi când ai terminat ai realizat că ţi-ai smults un mănunchi de fire de păr? Sau mai grav, acum ceva timp aveai şuviţe groase şi cu volum, acum ele sunt mult mai subţiri şi asta pentru că le tot smulgi? Este posibil să te confrunţi cu tricotilomania, o boală de care poţi scăpa cerând ajutorul unui specialist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru acelea care nu sunt familiarizate cu tricotilomania, boala este o tulburare care te face să simţi constant nevoia de a-ţi smulge părul din cap. Neplăcerea apare în principal la femei şi, de obicei, la vârsta pubertăţii.  

Imaginează-ţi cum ar fi să-ţi atingi părul ore în şir. Te opreşti pentru o secundă, apoi continui să faci asta iar şi iar. Te uiţi cum şuviţele cad şi pur şi simplu nu te poţi opri. Dacă cei din jur îţi spun că ceva este în neregulă cu tine sau ajungi singură la această concluzie, ar fi cazul să ceri ajutorul unui specialist.

Boala cuprinde mai multe forme

Boala se poate manifesta prin mai multe forme, de la răsucirea şi netezirea părului până la smulgerea lui din cap. Unii fac asta pentru a se relaxa, alţii pentru că sunt foarte stresaţi. Stoparea acestui obicei nesănătos este unul dintre cele mai dificile lucruri, spun oamenii de ştiinţă, pentru că lor le este mai greu chiar să se oprească decât să renunţe la fumat.

Află cum te vindeci de această boală pe clickpentrufemei.ro.

4 soluţii pentru părul cu probleme
Ce greşeli să eviţi când îţi îngrijeşti părul
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările