Mituri şi adevăruri despre cancer

Mituri şi adevăruri despre cancer

Analizele periodice sunt importante pentru descoperirea cancerului în stadiu incipient

Descoperirile medicale din ultimii ani au adus noi informaţii legate de cancer. Află ce este adevărat şi ce nu în materie de prevenire şi factori de risc!

Ştiri pe aceeaşi temă

Cancerul poate fi cauzat de stres

Fals: În urma unor cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că stresul psihologic, provocat de situaţii cum ar fi moartea cuiva drag, un divorţ, un abuz, probleme de sănătate, poate afecta sistemul imunitar şi capacitatea organismului de a se apăra de infecţii sau boli. Totuşi, până acum, nu s-a demonstrat ştiinţific că ar exista vreo legătură directă între acest tip de stres şi cancer. Ce au arătat însă alte studii este că stresul poate determina creşterea în dimensiuni şi răspândirea tumorilor în organism.

Excesul de sare favorizează apariţia cancerului

Adevărat: Consumul de alimente conservate prin sărare şi afumare, cum ar fi peştele şi anumite mezeluri, afectează mucoasa gastrică, favorizând apariţia cancerului de stomac. Un risc ridicat de a dezvolta un astfel de cancer îl au japonezii, care mănâncă multe alimente sărate (peşte, tăiţei, murături), după cum a reieşit în urma unui studiu. Bărbaţii care consumau foarte multă sare în mod regulat aveau un risc de două ori mai mare de a face cancer la stomac decât cei care consumau mai puţină.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările