Laptele degresat, un aliment complet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laptele degresat este un produs natural bogat în aminoacizi, în lactoză, în vitaminele A, B2 şi D şi în minerale (calciu şi potasiu, în special). Datorită acestor elemente, laptele reglează tensiunea arterială, sporeşte rezistenţa la efort, combate stresul şi protejează organismul de infecţii.

„Laptele este un remediu pentru o mulţime de afecţiuni, printre care cele cardiace, renale, ulcerele gastrice şi duodenale, virozele respiratorii şi diabetul zaharat", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Caşcavalul de casă

Timp de preparare
: 45 de minute

Calorii: 60/porţia

Ingrediente:1 kg lapte, 1kg brânză proaspătă de vaci, 200 g telemea puţin sărată, 1 ou, un pachet de unt, un vârf de cuţit de bicarbonat, o linguriţă de chimen şi o linguriţă de pudră de mentă.

Preparare: Puneţi în laptele fierbinte brânza de vaci şi telemeaua dată pe răzătoare, amestecaţi-le foarte bine cu o lingură de lemn, apoi lăsaţi-le să se scurgă într-un tifon. Separat, lăsaţi untul să se topească într-un vas, pe aragaz, adăugând brânza care s-a scurs, oul bătut spumă, bicarbonatul şi mirodeniile. Amestecaţi până când compoziţia devine consistentă ca un aluat. Când se desprinde de pe vas turnaţi-o într-un castron. După ce s-a răcit, puneţi-o la frigider. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite