Hipotiroidia, o afecţiune ce-ţi schimbă viaţa

Hipotiroidia, o afecţiune ce-ţi schimbă viaţa

Hipotiroidismul duce la acumularea de kilograme, la uscare pielii, la creşterea colesterolului

Te simţi din ce în ce mai obosită, şi oricât de mult te-ai odihni, niciodată nu este suficient. În acest caz, este bine să mergi la medicul specialist, deoarece este posibil să suferi de hipotiroidism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce este hipotiroidismul

Această afecţiune este cauzată de funcţionarea deficitară a glandei tiroide, mai exact aceasta nu mai produce numărul de hormoni necesari organismului pentru a funcţiona corespunzător. Acest dezechilibru duce la acumularea de kilograme în plus, la uscare pielii, creşterea colesterolului şi la oboseală accentuată.

Are două forme

Aproximativ 95% dintre cazurile de hipotiroidism au caracter autoimun (anticorpii atacă glanda tiroidă, ceea ce-i afectează funcţionarea) sau sunt cauzate de cantitatea scăzută de iod din organism, în lipsa căruia glanda tiroidă are de suferit. Hipotiroidismul secundar are legătură cu glanda pitulară. În acest caz creierul nu stimulează corespunzător glanda pitulară şi în consecinţă secretă prea puţini hormoni.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările