Gălbenelele calmează durerile gastrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din florile uscate de gălbenele se pot prepara infuzii şi tincturi
Din florile uscate de gălbenele se pot prepara infuzii şi tincturi

Printre afecţiunile care se agravează după Sărbători se numără gastritele, atât cele hiperacide, cât şi cele hipoacide, ulcerul gastric şi hemoragiile digestive.

În astfel de afecţiuni, cele mai eficiente sunt curele de lungă durată cu infuzii de gălbenele.

Acestea conţin saponine, carotenoizi, acizi graşi, uleiuri volatile, alături de săruri de mangan. Datorită compoziţiei lor chimice, stimulează funcţiile hepatice şi renale, accelerează arderile în organism, au efecte antiinflamatoare, bactericide şi cicatrizante şi de aceea sunt indicate în tratarea infecţiilor, inflamaţiilor şi leziunilor pielii.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă preparatele din gălbenele în tratamentul gastritelor, ulcerului gastric şi duodenal, în inflamaţiile colonului, în bolile de ficat, dar şi în leziunile ulceroase ale pielii. Gălbenelele se folosesc sub formă de pulbere, infuzie simplă, infuzie combinată şi de tinctură.

Infuzie combinată pentru ulcer

Acest tip de infuzie se prepară din patru linguri de flori mărunţite, care se pun la macerat în 500 ml de apă, timp de opt ore, după care se filtrează. Se adaugă încă 500 ml de apă şi se pune la fiert, cinci minute. După ce se răceşte, se amestecă ceaiurile din prima şi din a doua filtrare. Se consumă câte trei căni de ceai pe zi, neîndulcit. Tratamentul trebuie continuat o perioadă de 20 până la 40 de zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite