Avea nedumeriri în legătură cu tipul de aparat potrivit ei, dificultatea tratamentului, incapacitatea de a mânca sau de a face alte activităţi de rutină, însă, imediat ce i-am povestit despre ortodonţia computerizată individualizată, o mare parte dintre temeri au dispărut şi am început tratamentul personalizat.

Dar ce este ortodonţia computerizată individualizată?

Este o tehnică nou apărută în România, pe care noi specialiştii de la Dentica o practicăm cu success şi care presupune folosirea unor breckeţi personalizaţi pe fiecare dinte implicat în procesul de aliniere a danturii.

Aşa cum fiecare om e diferit, fiecare organism are particularităţile sale, aşa şi dinţii mei sunt diferiţi de ai tăi şi ai Iuliei de ai altor pacienţi. Tocmai de aici izvorăşte şi marele atuu al ortodonţiei computerizate individualizate- fiecare pacient este tratat în funcţie de caracteristicile structurii sale osoase precum şi în funcţie de rotaţiile defectuase ale fiecărui dinte în parte ce trebuie corectat. Medicul foloseşte propriile măsurători şi specificaţii precum structura oasoasă sau rotaţia dinţilor, stabileşte împreună cu pacientul planul de tratament şi nevoile estetice, însă, comparativ cu metoda clasică în care toţi brackeţii folosiţi la îndreptarea dinţilor erau identici, în ortodonţia computerizată individualizată fiecare bracket ce va corespunde unui dinte este construit special pentru rotaţia respectivă. Astfel, se ard etape în care anumiţi dinţi nu răspund tratamentului, iar alinierea danturii va fi mai rapidă şi rezultatele cu adevărat spectaculoase.

Marele avantaj al acestei tehnici este faptul că, prin comparaţie cu aparatele ortodontice clasice, timpul de tratament se scurtează cu aproximativ 6 luni.

Este, de asemenea important că brackeţilor obţinuţi prin ortodonţia computerizată individualizată pot fi folosiţi atât la aparatele metalice, cât şi pentru aparatele ceramice în funcţie de preferinţele şi posibilităţile financiare ale fiecărui pacient.

Pentru că Iulia, pacienta noastră, a ales ortodonţia computerizată individualizată acum poate vedea primele rezultate, cu minimum de neplăceri ce ţin de igienă sau alimentaţie.

Te aşteptăm şi pe tine să afli mai multe despre această tehnică unică în România!

Dr. Silvia Covrig, Medic Specialist Ortodonţie Computerizată şi Parodontologie