Cum să ai o vacanţă fără griji dacă suferi de hemoroizi

Cum să ai o vacanţă fără griji dacă suferi de hemoroizi

Cinci sfaturi pentru o vacanţă fără griji dacă suferi de hemoroizi

Suntem în toiul verii, ne chinuie arşita, gândul tuturor zboară la concedii pline de relaxare şi răsfăţ. Şi aşa cum obişnuim să spunem “o viaţă avem!” când facem fel de fel de excese, tot aşa ne putem amăgi foarte uşor spunând “o vacanţă avem!” ca să uităm de recomandări medicale şi de cumpătare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă ne ascundem în spatele acestei scuze, ne vom confrunta cu probleme mai serioase la întoarcerea din concediu. În categoria celor care nu au voie să ignore îndemnurile doctorilor se numără şi cei care suferă din cauza hemoroizilor - inflamaţiile venelor de la nivelul rectului inferior şi anusului.

Pentru o vacanţă fără griji care să nu se termine cu o programare urgentă la proctolog, i-am cerut cinci sfaturi preţioase doctorului Dan Andronesi, medic primar chirurg la clinica de proctologie OK Medical.

All-inclusive să fie, dar fără condimente!

”Consumul de condimente poate declanşa o criză hemoroidală. Aveţi grijă ce alegeţi din meniurile bogate ca să nu vă stricaţi vacanţa”, spune doctorul Andronesi.

O vacanţă cu cât mai puţin alcool 

Alcoolul poate duce şi el la crize pentru cei suferinzi de hemoroizi. Un concediu ideal pentru aceşti pacienţi este unul cu cât mai puţin alcool, ne sfătuieşte specialistul.

Grijă la timpul petrecut la volan! 

Şofatul pe distanţe lungi le poate înrăutăţi starea celor au hemoroizi. „Faceţi cât mai multe pauze!”, este de părere medicul.

Ce nu trebuie să lipsească din trusa medicală de vacanţă

“Orice persoană care ştie că are probleme din cauza hemoroizilor nu trebuie să plece în concediu fără laxative şi  antibiotice intestinale. Constipaţia şi diareea favorizează crizele”, adaugă dr. Andronesi.

Menţineţi dieta sănătoasă

Este important să nu ne îngrăşăm în vacanţă - greutatea în exces poate mări presiunea pe venele pelviene ceea ce favorizează apariţia hemoroizilor sau înrăutăţirea stării celor deja existenţi. 

„Sedentarismul nu este bun nici el, trebuie să ne mişcăm mult şi să ne hrănim sănătos, chiar dacă totul ne îndeamnă la leneveală şi exces”, afirmă doctorul Andronesi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările