Cum să previi picioarele umflate cu ajutorul alimentaţiei

Cum să previi picioarele umflate cu ajutorul alimentaţiei

Circulaţia sângelui este încetinită, iar toxinele nu mai sunt drenate şi eliminate, aspect care menţine senzaţia de picioare grele.

Senzaţia de picioare grele afectează de la mic la mare, în special persoanele care au trecut de vârsta de 40, gravidele sau persoanele care se luptă cu kilogramele în plus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dureri la nivelul gleznelor, al gambelor, senzaţia de picioare umflate, sunt doar câteva dintre neplăcerile cauzate de această afecţiune. Unde mai pui şi faptul că mersul venine unul greoi.

Din cauza dereglărilor hormonale femeile par a fi mai predispuse la această afecţiune.

Dezechilibrele hormonale

Retenţia de apă este una dintre cauzele favorizante ale senzaţiei picioarelor greoaie, ce se manifestă cu precădere seara. În plus un rol destul de important îl joacă şi încălţămintea nepotrivită, sedimentarismul şi lipsa hidratării constante.

Imediat ce s-a instalat această afecţiune circulaţia sângelui este încetinită iar toxinele nu mai sunt drenate şi eliminate, aspect care menţine senzaţia de picioare greoaie. Estrogenul, hormonul feminin are o cotă parte, deoarece favorizarea retenţia apei şi stagnarea sanguină. În plus acest hormon variază destul de mult în timpul ciclului menstrual, aspect care influenţează circulaţia sangvină. Unde mai pui că toate schimbările hormonale din timpul sarcinii favorizează insuficienţa venoasă.

O dată ce ai observat apariţia acestui simptom al picioarelor grele este indicat să iei de urgenţă măsurile necesare deoarece în timp se poate ajunge la maladii venoase mult mai grave, amintind aici varicele, edemele şi ulcerul varicos.

Mişcarea zilnică este indispensabilă

Cu cât faci ami multă mişcare cu atât vei avea o musculatură mai sănătoasă şi o circulaţie sangvină mai bună. Profită de timpul frumos de afară şi plimbă-te desculţ în ritm alert pe plajă, pe malul unui râu, mergi cu bicicleta, rolele. Poţi să te înscrii la cursuri de dans, yoga, pilates sau să joci tenis de câmp în aer liber. Pentru mişcare nu există vârstă, naţionalitate sau sex. Trebuie doar să îţi faci timp. Astfel vei observa că musculatura ta se va tonifia, circulaţia la nivelul membrelelor şi nu numai se va îmbunătăţi iar senzaţia de picioare grele va dispărea ca prin magie.

Un alt aspect destul de important este acela că făcând mişcare în mod constant vei triumfa impotriva surplusului de kilograme, problemă care atrage de obicei senzaţia de picioare grele, balonarea sau constipaţia.

Află pe clicksanatate.ro ce alte măsuri poţi lua să eviţi senzaţia de picioare grele!

Motivele pentru care nu reuşeşti să ai un abdomen plat

Un singur pahar de alcool pe zi creşte riscul de cancer mamar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările