Ce tipuri de cancer recidivează cel mai des

Ce tipuri de cancer recidivează cel mai des

Agresivitatea cancerului pulmonar şi depistarea lui târzie cresc riscurile de recidivă.

Posibilitatea de recidivă a unui cancer depinde de numeroşi factori, cum sunt mărimea tumorii şi localizarea. Este bine de ştiut că unele tipuri de cancer au un risc mai mare de recidivă în comparaţie cu altele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cancerul pulmonar

Cel mai frecvent tip de cancer din ţara noastră este cel pulmonar. Din nefericire, boala este adesea descoperită în stadii avansate, când sunt prezente şi metastazele. În comparaţie cu alte tipuri de cancer, cel pulmonar are particularitatea de a se răspândi cu uşurinţă în corp (metastaze).

Acest lucru este pus pe seama faptului că plămânii sunt în strânsă legătură cu vasele sangvine şi cu cele limfatice. Agresivitatea bolii şi depistarea târzie cresc riscurile de recidivă.

Cancerul de sân

În jur de 10.000 de femei din ţara noastră sunt depistate anual cu cancer de sân. Printre factorii favorizanţi ai cancerului mamar se numără: expunerea la estrogeni (apariţia ciclului menstrual la o vârstă mai mică şi intrarea la menopauză mai târziu expun corpul la estrogeni pe o perioadă mare), obezitatea, consumul de alcool şi tratamentele de substituţie hormonală.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de cancer recidivează!

Mesteacănul are grijă de rinichi

Ce trebuie să ştii despre ciuperca piciorului

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: