Atenţie la gripă! Ce facem când ne îmbolnăvim

Atenţie la gripă! Ce facem când ne îmbolnăvim

Virusul gripal afectează, cel mai des, copiii sub cinci ani, vârstnicii, persoanele care suferă de afecţiuni cronice, precum astm, diabet sau boli de inimă, dar şi femeile însărcinate.

Cum ne îngrijim ne spune Tudor Ciuhodaru.

”Atenţie la gripă. Avem confirmarea primului caz din acest sezon. (de tip A la un pacient din Dâmboviţa). Numărul infecţiilor respiratorii acute se apropie rapid de 100.000 (86.002). Anul trecut gripa a dus la 129 de decese. Nu uitaţi să vă protejaţi. Acum e gratuit.

Până cănd parlamentul va adopta legea Ciuhodaru privind predarea educaţiei pentru sănătate în toate şcolile din România- e bine de ştiut:

1. Cei mai expuşi sunt cei de peste 65 de ani, copiii sub 5 ani, gravidele, imunodeficienţii, pacienţii cu afecţiuni respiratorii sau cardio-vasculare cronice
2. Majoritatea celor care se îmbolnăvesc de gripă se vor recupera în cateva zile, însă cei din grupele de risc sunt predispuşi la complicaţii serioase precum pneumonii grave, crize astmatice, miocardită, insuficienţă cardiacă.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: