Îţi place să mesteci gumă? În ce momente te ajută acest obicei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi există remarci negative în privinţa gumei de mestecat, se pare că aceasta ar avea şi efecte benefice asupra organismului.
Deşi există remarci negative în privinţa gumei de mestecat, se pare că aceasta ar avea şi efecte benefice asupra organismului.

Colorată, aromată şi gustoasă, guma de mestecat a devenit pentru unele persoane mai mult decât un obicei. Fie că îţi place să o mesteci mai tot timpul sau o preferi doar după masă, ea nu are cum să lipsească din buzunarul tău.

Elimină stresul

Nu de puţine ori, cercetătorii din întreaga lume au demonstrat că guma de mestecat are efect calmant asupra sistemului nervos chiar dacă nu conţine nicio substanţă adjuvantă. Se pare că mestecatul relaxează muşchii şi contribuie la înlăturarea stresului de peste zi.

Previne cariile

Nu degeaba există o mulţime de reclame care susţin că guma mentolată previne cariile. Studiile au arătat că sorbitolul distruge microorganismele şi acizii care se formează în cavitatea bucală şi care sunt responsabili pentru afectarea smalţului dinţilor. Atunci când mesteci gumă, se produce salivă în cantităţi mari, care elimină resturile alimentare dintre dinţi.

Descoperă în ce momente te ajută obiceiul de a mesteca gumă pe clickpentrufemei.ro

Mesteci gumă? Iată cum te poate afecta!

Trucuri pentru dinţi mai albi

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite