Sucul care îţi vindecă tot trupul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartofii pot opri dezvoltarea celulelor canceroase.
Cartofii pot opri dezvoltarea celulelor canceroase.

Auzim tot mai des că anumite alimente, precum cartofii, ar trebui consumate mai rar, pentru că sunt bogaţi în carbohidraţi bogat. Cu toate acestea, consumat sub formă de suc, cartoful are o listă nesfârşită de beneficii pentru sănătate.

Cartofii sunt bogaţi în substanţe nutritive, cum este potasiul, tiamina şi niacina, motiv pentru care poate fi utilizat în tratarea diverselor afecţiuni.

Probleme digestive

Cartofi au fost folosiţi de secole în tratrea problemelor digestive, de la arsuri la stomac la indigestie. Un studiu din 2006 realizat de cercetători de la Universitatea din Freiburg, Germania, şi publicat în revista „Phytomedicine“ arată că două treimi din pacienţii cu probleme digestive au spus că neplăcerile s-au atenut atunci când au consumat suc de cartofi pentru a le trata.

Mai mult, conform studiilor publicate în 2013 în „Journal of Medicinal Plants“, sucul de cartofi este indicat şi pentru a calma gastrita (inflamaţia stomacului), ulcerul gastric, ajută la curăţarea intestinelor şi reduce cantitatea de acid din sistemul gastrointestinal.

Stopează evoluţia cancerului

Deşi cartofii nu sunt alimentele-minune în tratarea tuturor tipurilor de cancer, un studiu publicat în 2013 în revista „Food and Function“ şi efectuat de cercetători de la Universitatea din China arată că o substanţă care se găseşte în sucul de cartofi, pectina, este capabilă să oprească proliferarea celulelor canceroase la şoareci cu melanom.

Află pe clickpentrufemei.ro şi alte beneficii ale sucului de cartof.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite