Spirulina, leac contra ficatului gras

Spirulina, leac contra ficatului gras

Spirulina reduce colesterolul.

Algă verde-albăstruie, spirulina este aliment şi medicament, în acelaşi timp. Conţine o multitudine de vitamine şi minerale, fiind unul dintre cei mai eficienţi protectori ai ficatului şi ai imunităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primii care au descoperit beneficiile acesteia au fost aztecii. Spirulina conţine între 50% şi 70% proteine şi are o cantitate importantă de vitamine ( A, B1, B2, B3, B6, B12, D, K), calciu, magneziu, fier, fibre, acizi graşi Omega- 3 şi Omega- 6.

Este folosită şi în produsele de îngrijire a corpului, căci previne îmbătrânirea prematură a pielii, datorită antioxidanţilor.

Ajută sistemul digestiv

Persoanele care au o probleme cu digestia pot lua suplimente cu spirulină, căci stimulează tranzitul intestinal. Favorizează producţia de bacterii bune necesare în procesul de digestie, ajută la regenerarea mucoasei gastrice şi normalizează secreţia de sucuri digestive. Secretate în exces, acestea duc la apariţia arsurilor gastrice.

Hepatoprotector eficient

Spirulina este de ajutor celor care suferă de steatoză hepatică, cunoscută drept ficat gras, datorită antioxidanţilor. Spirulina ajută la regenerarea celulelor hepatice şi contribuie la scăderea transaminazelor, enzime care se găsesc în mod natural în ficat. Numărul crescut al acestora poate indica atât steatoză hepatică, dar şi hepatită cronică sau acută.

Descoperă şi alte beneficii ale spirulinei pe clicksanatate.ro.

Amigdalita trece cu muşeţel şi cu salvie
Nivelul colesterolului influenţează fertilitatea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: