Socul întăreşte imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din florile de soc se prepară ceaiuri şi tincturi cu indicaţie fitoterapeutică, iar din fructele bine coapte, dulceaţă, sirop sau cidru.

De la soc se folosesc atât florile – albe, sub formă de umbreluţă – cât şi fructele bine coapte, de culoare neagră. Datorită substanţelor pe care le conţin, florile de soc ajută în tratamentul virozelor respiratorii şi a stărilor gripale şi sunt un stimulent pentru sistemul imunitar. Se pot prepara sub formă de infuzie, dintr-o lingură la o cană cu apă care se bea seara, înainte de culcare, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor..  

Infuzia se foloseşte şi pentru uzul extern, în cazul degerăturilor şi al contuziilor.

Din flori proaspete se prepară o băutură răcoritoare foarte apreciată vara – socata.

Din fructele bine coapte se pot prepara atât dulceaţă, sirop sau cidru, cât şi un decoct util pentru persoanele care au digestie dificilă sau vor să-şi îmbunătăţească acuitatea vizuală pe timpul nopţii. Decoctul se prepară dintr-o lingură de fructe uscate la o cană de apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

Fructele verzi sunt toxice. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite