Leacuri contra înţepăturilor de insecte

Leacuri contra înţepăturilor de insecte

Imediat după ce ai scos căuşa, spală zona cu apă şi săpun, apoi aplică tinctură de propolis

Pericolul înţepăturilor de insecte se află peste tot: la iarbă verde,  la mare sau la tine acasă. Cum pişcăturile vin la pachet cu inflamaţii şi roşeaţă a pielii, cu senzaţii de usturime şi de mâncărime, nu ne dorim decât să scăpăm cât mai repede de aceste simptome. Din fericire,există multe remedii pentru acreastă  problemă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul pas pe care trebuie să-l faci după ce ai fost înţepat de o albină sau de o viespe este să scoţi acul. Cel mai bine este să foloseşti o pensetă. Apoi, trebuie să cureţi bine locul, cu apă şi săpun şi abia după aceea să foloseşti remediile naturale.

Dacă te-a înţepat o albină…

Usturoiul reduce usturimea

În cazul unei înţepături de albină, pune o felie de ceapă pe locul afectat, căci reduce inflamaţia. Peste ceapă, pune şi un cub cu gheaţă, care ajută la reducerea senzaţiei de usturime. Şi usturoiul este eficient: pisează un căţel de usturoi, amestecă-l cu un pic de sare grunjoasă şi aplică pe locul afectat. Astfel, nu vei mai resimţi foarte tare durerea.

Cataplasmă cu varză

Frunzele de varză sunt un leac foarte eficient pentru a scăpa de iritaţia apărută în urma înţepăturii de albină.  Pui frunza pe locul afectat şi o prinzi cu un bandaj. Este bine să repeţi acest lucru de trei- patru ori, în decursul unei zile.

Află mai multe remedii pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările