5 motive pentru care e bine să consumăm cireşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cireşele ajută la scăderea riscului de boli de inimă.
Cireşele ajută la scăderea riscului de boli de inimă.

Pe lângă faptul că sunt gustoase, cireşele sunt şi foarte sănătoase, fiind o sursă importantă de fibre, proteine, antioxidanţi şi vitamine.

Cireşele conţin vitaminele C, A, E şi B (B1, B2, B3, B6), minerale (calciu, fosfor, fier, magneziu şi potasiu) şi betacaroten.Pe lângă aceste substanţe nutritive, cireşele sunt sursă naturală de melatonină, hormon care reglează somnul.

Suplimentele pe bază de melatonină se recomandă celor cu tulburări de ritm circadian, tulburări de învăţare sau de memorare, obezitate etc.

1. Reduc nivelul de zahăr din sânge

Cireşele conţin antociani cu efect antioxidant – coloranţi naturali care au numeroase beneficii pentru sănătate. În studiile de laborator, consumul de alimente cu antociani a crescut producţia de insulină, hormon care scade nivelul zahărului din sânge, cu 50%, după o cură de 20 de zile. De asemenea, cireşele au un indice glicemic (IG) mic, 22, mai scăzut decât al caiselor (57), al strugurilor (46) sau al afinelor (40). Totuşi, experţii recomandă doar consumul de fructe proaspete, deoarece cele confiate conţin zahăr adăugat şi au mai puţini pigmenţi naturali.

Află de ce e bine să consumi cireşe pe clicksanatate.ro. 

Dieta de 10 zile cu cireşe. Slăbeşti uşor 3-4 kg şi detoxifici organismul
Nu reuşeşti să adormi? Sucul de cireşe te poate ajuta

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite