17 martie, Ziua Mondială a Somnului. „Dormi liniştit. Trăieşte viaţa“

17 martie, Ziua Mondială a
Somnului. „Dormi liniştit. Trăieşte viaţa“

Specialiştii recomandă să dormim minimum 7 ore pe noapte

Celebrată în ziua de vineri a celei de-a doua săptămâni întregi din martie, este un eveniment anual organizat din iniţiativa Asociaţiei Mondiale a Medicinii Somnului, din anul 2008. Insomniile sunt o epidemie globală care ameninţă sănătatea şi calitatea vieţii a 45% din populaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instituirea Zilei Mondiale a Somnului are drept scop să atragă atenţia asupra beneficiilor unei odihne liniştite şi prevenirea tulburărilor de somn. Tema acestui an este „Dormi liniştit. Trăieşte viaţa“.

Ultimele studii în domeniu indică faptul că necesarul de somn este specific fiecărei vârste şi diferă în funcţie de sex. Potrivit specialiştilor, sunt obligatorii 6-8 ore de somn pe noapte, cel mai indicat în intervalul 22:00 - 02:00.

Potrivit specialiştilor în domeniu, bebeluşii au nevoie de 15 ore de somn în fiecare zi, copiii de 1-2 ani de circa 12-14 ore, în timp ce vârstnici de 7-9 ore de somn.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: