Alimentele care-ţi „fură” calciul din organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cafeaua are un efect diuretic, acţionând prin scăderea abseorbţiei de calciu
Cafeaua are un efect diuretic, acţionând prin scăderea abseorbţiei de calciu

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, se pierde mai mult calciu decât se pune la loc, ceea ce ne expune mai mult unor boli precum osteoporoza. Află ce alimente împiedică absorbţia calciului!

Acidul fitic, prezent în tărâţele boabelor integrale de grâu, în nuci, în alune şi în unele leguminoase, poate împiedica absorbţia intestinală a calciului.

De asemenea, acidul oxalic, care se găseşte în spanac, în fasole, în cartofi dulci şi în ciocolată poate forma unii compuşi, care împiedică asimilarea normală calciului. Acelaşi efect îl are şi acidul tanic din ceai, din vin roşu şi din unele fructe.

Astfel, deşi unele legume, precum spanacul, ştevia, varza şi loboda, sunt bogate în calciu, mineralul nu poate fi asimilat optim din cauza acidului oxalic.

Atenţie la sare!

Balanţa calciului în corp este sensibilă şi la aportul excesiv de proteine din carne. Un consum crescut de proteine poate suprasolicita ficatul şi rinichii, având loc eliminarea calciului. De asemenea, sarea în exces dăunează sănătăţii.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite