Ghid de nutriţie:Cu ce acrim salatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că am intrat în sezonul salatelor, l-am întrebat pe specialistul nostru care este cel mai sănătos mod de a le acri. Pe primul loc în topul pe care l-a alcătuit se află zeama de lămâie.

Oţetul de mere are minerale

Oţetul obişnuit trebuie folosit în cantităţi mici pentru a nu crea probleme de stomac, mai ales celor care suferă de gastrită sau de ulcer. Oţetul de mere conţine mai multe minerale, în special potasiu şi fosfor.

Dacă mai conţine şi miere, este cu atât mai bogat în nutrienţi. Cel mai bun este oţetul de mere nefiltrat şi nepasteurizat, care are un aspect tulbure. Însă şi el poate crea neplăceri gastrice dacă îl consumăm în cantităţi mari.

Cel balsamic stimulează digestia

Oţetul balsamic conţine şi el mulţi nutrienţi, dar este sănătos doar dacă nu conţine E-uri: coloranţi (caramel) şi conservanţi (sulfiţi).

Pentru că are o aromă puternică, de obicei, este folosit într-o cantitate inofensivă pentru stomac. În plus, el stimulează digestia. Zeama de lămâie este însă cea mai sănătoasă în salate. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite