Victor Ponta confirmă că a fost în Turcia şi anunţă că România şi-a plătit toate datoriile către FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevarul
Foto Arhiva Adevarul

Prim-ministrul Victor Ponta a recunoscut, sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că a fost în Turcia în urmă cu două zile, deşi iniţial negase acest fapt, conform Digi24.

Premierul a recunoscut, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Antena 3, că a efectuat o deplasare în Turcia la mijlocul săptămânii, din motive medicale. 

Zvonuri despre presupusa vizita au apărut încă de la jumătatea săptămânii, când preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu este la curent cu locaţia prim-ministrului.

Ponta a spus că face astfel de deplasări odată la fiecare 2-3 săptămâni, deoarece a suferit o intervenţie chirurgicală complicată, însă a precizat că deplasările nu durează mai mult de câteva ore. El anunţase, joi seara, printr-o postare pe Facebook, că este acasă şi că se pregăteşte să se uite la Campionatul European de Baschet.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, prim-ministrul a susţinut că ţara noastră şi-a achitat integral toate tranşele din acordul de împrumut încheiat cu Fondul Monetar Internaţional în 2009, ce urma să expire la sfârşitul lunii septembrie. Premierul a susţinut şi că acesta ar putea fi urmat de un acord preventiv cu instituţiile monetare, însă a scos din calcul posibilitatea unui nou împrumut.

În martie 2009, guvernul condus la acel moment de Emil Boc a făcut un împrumut de 19,95 miliarde de euro cu scopul reducerii deficitului bugetar şi a consolidării rezervelor BNR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite