Adina Vălean: Iohannis are toate şansele pentru o funcţie la nivel european. Ar fi şi rândul nostru. Polonia a tot fost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, susţine că preşedintele Klaus Iohannis „are toate şansele” să obţină o funcţie europeană de anvergură, inclusiv pe cea de preşedinte al Consiliului European, reprezentnta PNL explicând și de ce ar fi îndreptătiță România la o poziție importantă.

Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi FOTO Inquam Photos
Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi FOTO Inquam Photos

Eu cred că are toate şansele. Totuşi, domnia sa nu e singur. Reprezintă România, ne reprezintă pe noi toţi. Deci ce şanse are România să obţină o funcţie la nivel înalt? Sigur, nu oricine din România poate să acceadă, e vorba de preşedinte, mai ales un preşedinte cu un mandat lung, care-l face bine-cunoscut în mediul european şi internaţional. Are toate şansele. E adevărat, şi domnia sa a spus-o în discursul de la Strasbourg, că ţările din Estul Europei încă nu au ajuns la împlinirea unui potenţial deplin în a ocupa funcţii de nivel înalt în Europa, tot rămâne cumva clubul băieţilor mai vechi. Dacă ne uităm în Est, România sare-n ochi. Polonia a avut două ocazii, a fost preşedintele Parlamentului European (Jerzy Buzek) şi preşedintele Consiliului European (Donald Tusk)”, a afrimat Adina Vălean, într-un interviu dat la Insider Politic, la Prima TV.

Polonia a tot fost, acum România ar trebui în mod natural, şi prin faptul că avem o poziţie de stabilitate, de seriozitate în politicile europene, de sprijin pentru toţi. Noi suntem un element pozitiv. Plus faptul că suntem o ţară mare. Deci are toate şansele”, a concluzionat comisarul României de la Bruxelles.

Chestionată dacă președintele Iohannis ar putea obține șefia Consiliului European, Vălean a fost optimistă. „Cred că poate. Sigur că e un soi de competiţie, de negociere, de lobby. Sigur că domnia sa nu trebuie să facă lobby personal, sunt sigură că are agenţi electorali. Nu e nimic stabilit în momentul de faţă, cu excepţia propunerii PPE - Ursula von Der Leyen pentru şefia Comisiei Europene. Există în general o bună înţelegere de împărţire a funcţiilor şi între familiile politice, dar şi geografic. De aceea spun: dacă ne uităm spre Estul Europei, România sare-n ochi. Ar fi şi rândul nostru”, a completat reprezentanta PNL.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite