Tudose pune cruce fuziunii cu Pro Romania: „Nu prea mai ai cu cine să te unești”

0
Publicat:

Liderul social-democrat Mihai Tudose exclude o eventuală fuziune între PSD și Pro România. Fostul premier a afirmat într-un interviu pentru Digi24.ro că partidul a rămas fără reprezentanți. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Din punctul meu de vedere este exclus. Hai să o luăm așa: în primul rând nu prea mai ai cu cine să te unești pentru că nu prea mai sunt. Au niște probleme financiare foarte mari, ar trebui să preluăm și activul și pasivul. Poziția mea față de liderul partidului este bine știută”, a susținut Mihai Tudose într-un interviu pentru Digi24.ro.   

Totodată, liderul social-democrat a admis faptul că membrii AUR și senatoarea Diana Șoșoacă sunt ocoliți de membrii partidelor de guvernare. „Nu discută nimeni cu ei, nu intră la nimic, nu influențează nimic”, a mai spus Mihai Tudose. 

În ultima perioadă s-a tot sugerat că o colaborare Pro România – PSD este un firească în contextul lui 2024. Eurodeputata Corina Creţu, fost membru PSD şi în prezent prim-vicepreşedinte al Pro România, consideră benefică o colaborare între cele două partide.

Important este să existe voinţă şi dorinţă de ambele părţi,  pentru că – nu vă ascund – ştiu că există şi voci izolate care se opun acestei colaborări. Noi milităm pentru o strângere a rândurilor social-democrate. Vom vedea dacă în cele din urmă va învinge raţiunea sau ranchiuna şi orgoliile personale”, a afirmat Corina Crețu pentru News.ro.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, unul dintre cei care se opun colaborării cu PSD ar fi chiar Mihai Tudose, viitorul șef al campaniei electorale pentru europarlamentare a PSD.

În teritoriu, unele voci s-au declarat adeptele unei colaborări cu Pro România, fiind avansată inclusiv ipoteza unei fuziuni. Radu Moldovan, președinte CJ Bistrița Năsăud, a fost cel care adus în spațiul public această variantă.

În contextul dat, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, a precizat pentru „Adevărul” că „nu există asemenea discuție” privind colaborarea dintre cele două partide.

Pro România a fost lansat în 2017 de Daniel Constantin, fost copreședinte ALDE, și de Victor Ponta. În 2019, la europarlamentare a obținut două mandate, dar la parlamentarele din 2020 formațțiunea politică nu a mai reușit să treacă pragul, după plecare unor nume grele ca Mihai Tudose și Ion Mocioalcă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite